Rendement blijft Animo opbreken

06-10-2015, 17:30 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

Afgelopen zaterdag stond voor Animo 1 de 6e wedstrijd van de veldcompetitie op het programma tegen subtopper HKC.

Animo dat met verzorgd spel de 0-2 voorsprong pakte tot verbazing van het Utrechtse thuispubliek. Daarna scoorde ook HKC het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar bleef Animo volharden in de genomen voorsprong en zorgde voor een 1-3 voorsprong.

HKC besloot echter om een tandje bij te zetten en kwam weer terug tot 3-3 waarna Animo weer de voorsprong wist te pakken en na 25 minuten met 4-6 leidde. Vervolgens stokte het in de afronding bij Animo waardoor het wel de wedstrijd controleerde en misschien wel beter veldspel op de mat legde dan de tegenstander, maar toch op achterstand kwam voor rust. Uiteindelijk gingen beide ploegen rusten met een 8-6 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg die dus voor het eerst op voorsprong gekomen was.

Coach Ligt spoorde zijn ploeg in de rust aan om op dezelfde manier te blijven spelen in de tweede helft om uiteindelijk HKC kapot te spelen. En zo geschiedde na de hervatting van de wedstrijd, met 2 snelle maar goed uitgespeelde aanvallen trok Animo de stand weer gelijk om vervolgens weer weg te zakken. Animo creëerde veel meer kansen dan de tegenstander maar verzuimde regelmatig om 100% kansen af te maken en had ook vaak de pech dat de bal net op de rand van de korf viel.

Ondertussen speelde HKC zich onder de druk uit en ging op jacht naar 2 punten in eigen huis. Animo probeerde het bij te blijven benen, maar maakte hierin de klassieke fout om te snel en te veel tegelijk te willen. Waar in de eerste helft naar de juiste en goede kansen gezocht werd, begon Animo nu te jagen op een doelpunt waardoor er meer matige keuzes gemaakt werden.

Op 14-10 leefde Animo echter nog 1 keer op met 2 doelpunten op rij waardoor de spanning voor even terugkeerde in de wedstrijd (14-12), maar HKC liet juist op dat moment zien waarom zij in de subtop behoord en greep de laatste strohalm voor de neus van Animo weg. Uitslag 16-12.

Al met al wel een goede wedstrijd in veldspel en inzet, maar de scherpte om af te ronden blijft de ploeg van Ligt parten spelen. Met 0 punten en nog 1 wedstrijd te gaan voor het einde van de veldcompetitie begint de tijd toch te dringen.

Komende week speelt Animo tegen ex-koploper SDO uit Veldhoven, dat een pijnlijke nederlaag incasseerde tegen MIA en daarmee de koppositie aan de Amersfoorters moest laten. Kan Animo van deze tik profiteren?