• De kinderen en de leiding kijken dankbaar terug op een geslaagd weekend.

Rumpt kijkt terug op een geslaagd Vakantiebijbelweekend

24-08-2015, 09:10 | Lezersnieuws | Willemieke Steen

Vrijdagavond 21 augustus en zaterdag 22 augustus heeft in Rumpt de Vakantiebijbelweekend 2015 plaatsgevonden. Het hele weekend stond in het teken van het thema 'De bouwplaats'.

Voor de jongeren vanaf 12 jaar was er op vrijdagavond een spannend en actief programma samengesteld. Nadat er vlotten waren gebouwd, werden deze in de Linge getest op 'zeewaardigheid'. Uiteraard eindigde deze test met een verfrissende duik. Ter afsluiting van de avond werden er verhalen verteld rond een kampvuur onder het genot van een hapje en een drankje.

Zaterdag was er een dagvullend programma voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De dag begon met het zingen van de themaliederen, gevolgd door een toneelstuk waarin het thema 'De bouwplaats' werd toegelicht. Na het luisteren naar het Bijbelverhaal over de barmhartige Samaritaan mochten de kinderen zelf een vogelhuisje bouwen. 's Middags werden er op 'De bouwplaats' straten ontworpen, torens gebouwd en andere spelletjes gespeeld.

Het Vakantiebijbelweekend werd zondag 23 augustus afgesloten in de eredienst in de kerk van de Hervormde Gemeente Rumpt waar de kinderen de themaliederen hebben gezongen en mochten vertellen over wat er allemaal op 'De bouwplaats' is gebeurd.

rumpt.protestantsekerk.net