• Prijsuitreiking Scholenprijs

    t.t.v. A.S.I.O.

School met de Bijbel (Herwijnen) wint voor de derde keer de Scholenprijs

13-01-2019, 15:25 | Lezersnieuws | Piet

Haaften - Op zaterdag 12 januari 2019 hield tafeltennisvereniging A.S.I.O. voor 38e keer haar jaarlijkse tafeltennistoernooi voor basisscholen. Bij de organisatie hadden zich 101 kinderen van 7 verschillende scholen aangemeld.

Begonnen werd met de strijd om Scholenprijs, de strijd om de wisselbeker. Na de eerste serie poules bleek dat de School met de Bijbel op weg waren naar hun derde opeenvolgende overwinning bij de Scholenprijs. In de tweede serie poules lieten de leerlingen van deze school zien dat hun school duidelijk de beste was. Daarmee won deze school dus opnieuw en mag de wisselbeker nu definitief in de prijzenkast zetten. Op gepaste afstand namen de Haaftense scholen de overige treden van erepodium in. Goudenstein werd tweede voor de Koning Willem-Alexanderschool.

Na de Scholenprijs begonnen de deelnemers aan hun persoonlijke toernooien. De Ladies’Cup was voor Amke Draaijer (Koning Willem-Alexanderschool – Haaften). Zij won in twee games van Joyce Snoek (Klingelenburg - Tuil).

De finale in Groep B (= groep 7 en lager) gaf een prachtige finale Marton de Jongh (Goudenstein - Haaften) en Stijn Molenaar (School met de Bijbel – Herwijnen) speelden een prachtige finale waarbij Stijn Molenaar net de betere was. Thibo Kip (Goudenstein - Haaften) mocht op de derde trede van het erepodium plaatsnemen.

Als laatste was er nog de finale van Groep A (= groep 8 en lager). De finalisten Jelte Draaijer (Koning Willem-Alexanderschool – Haaften) en Jorik Bron (School met de Bijbel – Herwijnen). Jorik Bron zorgde voor de derde Herwijnse overwinning door in twee spannende games net de betere te zijn. Mart van Zante (School met de Bijbel – Herwijnen) won de strijd om de derde plaats.

Daarmee waren alle wedstrijden gespeeld en kon het toernooi worden afgesloten met het bedanken van alle medewerkenden en sponsors en de onvermijdelijke prijsuitreiking.

Alle prijswinnaars op een rijtje

Ladies'Cup

1.  Amke Draaijer (Koning Willem-Alexanderschool – Haaften)
2. Joyce Snoek (Klingelenburg - Tuil).

Groep B (= groep 7 en lager)

1. Stijn Molenaar (School met de Bijbel – Herwijnen)

2. Marton de Jongh (Goudenstein - Haaften)

3. Thibo Kip (Goudenstein - Haaften)

Groep A (= groep 8)

1. Jorik Bron (School met de Bijbel – Herwijnen)

2. Jelte Draaijer (Koning Willem-Alexanderschool – Haaften)

3.  Mart van Zante (School met de Bijbel – Herwijnen)

Scholenprijs

1.  School met de Bijbel (Herwijnen)

2.  Goudenstein (Haaften)

3. Koning Willem-Alexanderschool (Haaften)