• Prijsuitreiking Scholenprijs (foto: Wim de Bruijne)

    Wim de Bruijne

School met de Bijbel Herwijnen wint wisselbekere ASIO Scholentoernooi

16-01-2017, 12:30 | Lezersnieuws | Piet van Rijswijk

Op zaterdag 14 januari 2017 hield tafeltennisvereniging A.S.I.O. voor 35e keer haar jaarlijkse tafeltennistoernooi voor basisscholen uit de gemeente Neerijnen en de dorpen Herwijnen en Vuren. Bij de organisatie hadden zich 96 kinderen van 8 verschillende scholen aangemeld.

Begonnen werd met de strijd om Scholenprijs, de strijd om de wisselbeker. Na de tweede serie poules was, na een uitermate spannende strijd, was het duidelijk. De School met de Bijbel heroverde de wisselbeker die zij in 2015 ook al wonnen. Voor De Kievitsheuvel uit Hellouw was de tweede prijs. De derde prijs ging naar Freule van Pallandtschool uit Neerijnen.

Na de Scholenprijs begonnen de deelnemers aan hun persoonlijke toernooien. De Ladies'Cup was voor Myrthe de Haas (Westerbeek van Eertenschool - Varik). Zij won van Doenja Zahraoui (Koning Willem Alexander uit Haaften).

De finale in Groep B (= groep 7 en lager) gaf een prachtige finale Thijmen Noordam (De Kievitsheuvel uit Hellouw) en Jorik Bron (School met de Bijbel - Herwijnen) speelden een prachtige finale waarbij Thijmen Noordam net de betere was en voor de tweede keer op het hoogste treetje van het ereschavot mocht stappen. Derk Noordam (De Kievitsheuvel - Hellouw) mocht op de derde trede van het erepodium plaatsnemen.

Tot slot nog Groep A (= groep 8 en lager). De finalisten Floris de Jongh (De Waerdenburght - Waardenburg) en Sem van Helden (School met de Bijbel - Herwijnen) deden hetzelfde als de finalisten in Groep B, zij maakten er ook een spannende strijd van. Na drie games was Arnoud van Opijnen de beste en was de eerste overwinning voor een leerling van de Waardenburgse school een feit. Roy Snoek (Klingelenburg - Tuil) maakte tot slot het erepodium compleet. Daarmee waren alle wedstrijden gespeeld en kon het toernooi worden afgesloten met het bedanken van alle medewerkenden en de onvermijdelijke prijsuitreiking.

Alle prijswinnaars op een rijtje

Ladies'Cup

1. Myrthe de Haas (Westerbeek van Eertenschool - Varik)

Groep B (= groep 7 en lager)

1. Thijmen Noordam (De Kievitsheuvel - Hellouw)

2. Jorik Bron (School met de Bijbel - Herwijnen)

3. Derk Noordam (De Kievitsheuvel - Hellouw)

Groep A (= groep 8)

1. Floris de Jongh (De Waerdenburght - Waardenburg)

2. Sem van Helden (School met de Bijbel - Herwijnen)

3. Roy Snoek (Klingelenburg - Tuil)

Scholenprijs

1. School met de Bijbel (Herwijnen)

2. De Kievitsheuvel (Hellouw)

3. Freule van Pallandtschool (Neerijnen)