Schrijversperikelen en gezinsproblemen bij LingeFilm

30-05-2019, 16:09 | Lezersnieuws |

De film Can you ever forgive me? is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van biografe Lee Israel. In dit drama met een knipoog  zien we hoe de uit de gratie geraakte schrijfster haar schrijftalent gebruikt om anderen  te misleiden. Te zien op vrijdag 7 juni (20:30 uur) en woensdag 12 juni (20:00 uur).

Op zaterdag 8 juni (20.30 uur) draait C`est ça l`amour, een Frans/Belgisch gezinsdrama. Gemeenteambtenaar  Mario doet er alles aan om zijn ex-vrouw weer voor zich te winnen. Alles om het gezin voor hun beide tienerdochters weer compleet te maken. Een ontwapenende film over liefde en loslaten, acceptatie en herontdekken.

Can You Ever Forgive Me? Ooit was Lee Israel een succesvol schrijfster van biografieën over beroemdheden. Ze raakt echter uit de mode, waarbij haar drankzucht en karakter haar ook niet helpen overeind te blijven. Zo raakt ze rap door geld en vrienden heen, met uitzondering van bon vivant Jack Hock. Ook ontdekt ze een nieuw, zij het twijfelachtig talent: het vervalsen van brieven van overleden schrijvers. Ontmaskering kan natuurlijk niet uitblijven in dit waargebeurde en  sterk geacteerde komische drama waarvoor beide acteurs genomineerd werden voor een Oscar.

C’est Ca L’amour is een intiem familiedrama waarin we kennismaken met vele lichte en donkere aspecten van de liefde. Na 20 jaar verlaat Armelle haar man Mario. Deze  probeert zo goed als mogelijk zijn gezin bijeen te houden. Dat valt niet mee met twee puberende dochters die het leven aan het ontdekken zijn. Lukt het Mario de liefde van Armelle te herwinnen en het gebroken gezin weer bij elkaar te brengen? C'est ça l'amour ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar het de prijs voor Beste Film in de wacht sleepte.

LingeFilm, gevestigd in de Pluk, Geldermalsen. Vrijdagavond en zaterdagavond 20.30 uur. Woensdagavond 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50. E-tickets via www.lingefilm.nl. Autismevriendelijke voorstelling zondagochtend 11.00 uur. Reguliere voorstelling zondagmiddag 14.30 uur.