• Mary Shelley

    Filmdepot
  • Spider-man: Into the Spider-Verse

    Filmdepot

Spider-man en de vrouw achter Frankenstein bij LingeFilm

15-03-2019, 08:45 | Lezersnieuws |

Zondag 24 maart staat in het teken van een held in een spinnenpak. Of 6. Spider-man, maar dan anders. Op zondagavond 24 en woensdag 27 maart draait de verfilming van Mary Shelley. Zij is pas 19 jaar wanneer ze het verhaal optekent van het monster van Frankenstein.

Door een mislukt experiment met een deeltjesversneller in Spider-man: Into the Spider-Verse (Oscar winnaar beste animatiefilm) maken verschillende dimensies verstrikt in elkaar. Met in elk een eigen versie van Spiderman of Spiderwoman. En nu is het de opdracht van onze helden om deze situatie te herstellen. De regisseurs Bob Persichetti, Peter Ramsey en Rodney Rothman hebben alhun passie voor de superhelden en hun liefde voor animatie in deze film gestoken. En wanneer je van plan bent om maar één animatiefilm dit jaar te willen bekijken, dan is het deze. Echt vernieuwd, geen moment voorspelbaar. Stemmen: Ronnie Flex, Thijs Römer, Derek de Lint, Kim van Kooten en Frank Lammers.

Het ongelofelijke verhaal van Mary Shelley is al 200 jaar geleden geschreven en spreekt vandaag de dag nog tot de verbeelding. Deze film is gebaseerd op ware feiten en geeft het beeld van een jonge vrouw, die al op een veel te jonge leeftijd van alles heeft meegemaakt. Weggelopen met een getrouwde minnaar, een kind gekregen en weer verloren, financieel aan de grond en daar toch weer uitgeklommen. Regisseur Haifaa Al-Mansour (de eerste Saoedische vrouw die in Saoedi-Arabië een speelfilm heeft gemaakt) schetst een prachtig beeld van het leven in de 19e eeuw. Al gauw is het duidelijk dat Mary’s situatie de bron is voor haar boek. Een boek dat niet onder haar naam werd uitgegeven, maar dat iedereen kent.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang zondagmiddag om 14.30 uuur en zondagavond om 20.00 uur en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.