• vlnr Wesley Straver, Renzo de Ruiter, Bouke Mohrmann, Collin Claus en Hastings Roza

    Chistina Claus
  • boven Mayte Rondon en Ilvy Iterson onder Fenne vd Water, Ingeborg Alderliesten en Meike Broekman

    Lily-Ann Hooisma

Succesvol turnweekend GVG-gymnasten

21-01-2019, 11:33 | Lezersnieuws | GVG

Afgelopen weekend was voor Gymnastiek Vereniging Geldermalsen druk bezet met meerdere wedstrijden door het hele land.

De jongens in de verplichte oefenstof mochten afgelopen zaterdag in Beverwijk hun eerste wedstrijd van het seizoen turnen. Hier konden de eerste stappen gezet worden naar de diverse finales. Instapper 4e div. Wesley Straver turnde een stabiele wedstrijd waarbij vooral de netheid opviel. Met een 14e plaats kan hij dan ook zeer tevreden zijn. Met strak turnen wisten de pupillen 4e div. Renzo de Ruiter, Bouke Mohrmann en Hastings Roza zich allen in de bovenste helft van de uitslag te klasseren. Renzo kon zelfs met een 3e plaats het podium beklimmen. Hij is daarmee vrijwel verzekerd van 2 finaleplaatsen. Bouke wist ondanks twee keer een val op het onderdeel sprong 8e te worden. Op sprong maakte Hastings met de hoogste score juist indruk wat resulteerde in een nette 14e plaats. Voor 3e div. turner Colin Claus was het alweer de 2e wedstrijd van het seizoen. Na eerder een 7e plaats te hebben behaald wist hij zich nu door vooral geconcentreerd te turnen te verbeteren naar een 5e plaats.

De meisjes D1, N3 en 3e divisie turnden hun tweede voorwedstrijd van het rayon. Voor de D1-turnsters de laatste kans zich te plaatsen voor de regiofinale. Jara van de Water (pupil 2 D1) turnde in een wedstrijd zonder grote fouten naar een medaille voor haar 4e plaats, gezien zij zich vorige wedstrijd ook op het podium wist te turnen lijkt de regiofinale voor haar een feit. Jewel van der Klij komt prima mee in het hoge niveau, maar bleef helaas niet op de balk. Ilvy van Iterson (jeugd 1 D1) turnde ondanks de druk van het missen van de eerste wedstrijd en een pijnlijke hak een stabiele wedstrijd naar een mooie bronzen medaille. Mayte Rondón greep in dezelfde categorie net naast een medaille, het erop dat zowel Ilvy en Mayte de regiofinale mogen turnen. De pré instappers D1 lieten op alle toestellen vooruitgang zien, voor Ingeborg Alderliesten resulteerde dit zelfs in een onverwachte zilveren medaille. Voor de 3e divisie en N3 turnsters was het een mooie oefenwedstrijd. Mirre Lammertink turnde foutloos naar het brons met slechts 0,3 pnt. te weinig voor het goud. Ise Lammertink haalde bij de instappers het zilver ondanks een val van balk.

Ise mocht zondag in Amsterdam samen met Melissa de Ruiter haar oefeningen nogmaals laten zien. Voor Ise resulteerde dit in een plaats in de districtsfinale eind maart.