• Michael Kulkens van TButterfly

    Sharony van de Water

TButterfly in groep 7 en 8 van de Oranje Nassau School

08-02-2019, 17:16 | Lezersnieuws | Lana

Op vrijdag 8 februari hadden de kinderen van groep 7 en 8 van de Oranje Nassau School een indrukwekkende gastspreker. Michael Kulkens van TButterfly heeft de kinderen bewust gemaakt van de gevaren van de mobiele telefoon in het verkeer. Ook ouders van deze groepen waren welkom.

Michael is de vader van Tommy-Boy, een 13 jarige jongen die is omgekomen bij een verkeersongeval. Tommy-Boy keek tijdens het fietsen even op zijn telefoon waardoor hij een aankomende auto niet heeft gezien.
Michael heeft de kinderen en hun ouders verteld over de gevaren van het gebruik van de mobiele telefoon. Dat verhaal was niet alleen aan de kinderen gericht. Op soms ludieke manier werd de volwassenen duidelijk gemaakt dat zij een cruciale rol spelen. Wat doen zij met onze telefoon in het verkeer? Welk voorbeeld geven zij aan hun kinderen? Verwachten zij dat hun kinderen altijd en overal bereikbaar zijn?

Het was een heel bijzondere bijeenkomst waarop Michael de kinderen en hun ouders op zeer ontroerende, maar ook luchtige en humoristische wijze bewust heeft gemaakt van de gevaren van het mobiele telefoongebruik in het verkeer.

U kunt meer informatie vinden over TButterfly op www.tbutterfly.nl.

Binnenkort hangt er een mooie vlinder in de Oranje Nassau School. Deze zal de kinderen blijvend herinneren aan wat zij vrijdag geleerd hebben. Het bezoek van Michael Kulkens is mogelijk gemaakt door de verkeersouders van de Oranje Nassau School.