Teleurstellende weken voor Animo 1

27-01-2016, 11:20 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

De afgelopen twee weken speelde Animo 2 wedstrijden, een thuiswedstrijd tegen Reehorst'45 uit Ede en afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen Woudenberg in de gelijknamige plaats, beide wedstrijden werden met een onbevredigend gevoel afgesloten. In Geldermalsen werd er tegen Reehorst een wisselvallige eerste helft gespeeld, waarbij er gerust werd met een 8-10 achterstand. De tweede helft rechtte Animo de rug en ging op weg naar een overwinning in eigen huis tegen de Edenaren, want de opgelopen achterstand werd goedgemaakt en Animo had 8 minuten voor tijd een 14-12 voorsprong te pakken en Reehorst leek tegen te touwen gezet te zijn maar de uitploeg deed hetzelfde en rechtte ook de rug waardoor de wedstrijd in de laatste minuut nog volledig open lag op 14-14. De scheidsrechter floot kort daarna af bij een gelijke stand van 14-14.

Afgelopen zaterdag speelde Animo tegen het op nummer 2 staande Woudenberg dat in de laatste weken goede resultaten had geboekt. Animo moest winnen in Woudenberg om nog uitzicht te houden op de 2e plaats die Woudenberg op dat moment in haar bezit had.

In Woudenberg speelden beide ploegen een moeizame wedstrijd, zowel Animo als Woudenberg konden het tempo niet in de wedstrijd houden en speelden beide na een goede start van Woudenberg een statisch wedstrijdje. Animo werd in de eerste fase op de been gehouden door de dames die met scherp acties maakten en hun kansen af wisten te ronden. Daarna kwam de klad erin en keek Animo met rust tegen een 10-7 achterstand aan.

In de rust probeerde interim-coach Dik Hazejager (Alex Ligt was geschorst) het vertrouwen nog op te poetsen en ze met een nieuw strijdplan het veld in te sturen. Dat leek al gauw zijn uitwerking te hebben want Animo kwam langszij aan Woudenberg maar zakte vervolgens weer weg. Met name het vertrouwen leek te ontbreken bij Animo, getuige de gemiste kansen en strafworpen in de hele wedstrijd. Hazejager greep vervolgens in en bracht A-junioren Jochem en Alieke binnen te lijnen en zij speelden een verdienstelijke rol in de hernieuwde wederopstanding van Animo. De thuisploeg keerde de wedstrijd nogmaals om en liet Animo alsnog vertwijfeld achter in de kleedkamer (14-13).

Komende zaterdag speelt Animo thuis tegen Keizer Karel uit Nijmegen, Animo zal punten moeten gaan pakken om nog een rol van betekenis te spelen, 20:15 u.

Voorafgaand speelt Animo 2 tegen DVO 6 uit Bennekom om wellicht te ontsnappen uit degradatienood (19:00 u).