• Theater is voor iedereen

    Dinie van Oort

Theater-weekworkshop voor theaterdieren, toneelbeesten en camerakanjers 

18-07-2018, 11:04 | Lezersnieuws | Dinie

Van 20 tot en met 24 augustus kunnen kinderen en jongeren vijf dagen lang de hele dag alles op het gebied van theater doen, lezen en leren. Gewoon Taal organiseert dan, in samenwerking met De Pluk, deze waanzinnige workshop. In deze week kun je leren hoe je verhalen vertelt, hoe je acteert op een podium, hoe je acteert voor een videofilm, hoe je zo’n videofilmpje maakt, hoe je jezelf presenteert en hoe je beweegt…, op een podium en voor een camera.

Vijf dagen lang wordt er gewerkt, van 8:30 tot 17:30 uur, onder begeleiding van de theatermaker en docent van Gewoon Taal. Zij heeft in de afgelopen jaren veel producties gemaakt; van Pijn! (maart 2016), tot The Christmas Carols en The Compassion (maart en december 2016, 2017 en 2018), tot twee spetterende locatietheatervoorstellingen door de T-jater Kids (maart en juni 2018).

Kun je een hele dag bezig zijn met theater? Jawel hoor, maar er zitten ook genoeg ontspanningsmomenten in het programma met verhalen, met knutsels en met sport en spel. Zo wordt het een leuke week, waarin je heel veel kunt leren over toneel en theater, maar waarin je ook gewoon elke dag lekker bezig bent. De resultaten worden gepresenteerd op donderdagavond 6 september in de theaterzaal in de Pluk in Geldermalsen.

Iedereen van 8 tot 16 jaar kan meedoen aan de workshop; dus ook oudere broers en zussen mogen mee. Tijdens de week wordt er zoveel mogelijk in leeftijdsgroepen gewerkt, waardoor de spel- en theateruitdaging altijd past bij iedere groep.

De workshop wordt gehouden in De Pluk in Geldermalsen en kost € 375, - voor de hele week. Dat is exclusief lunch, maar inclusief de nodige hapjes en drankjes. Meld je snel aan (of stel eerst je vraag), via info@gewoontaal.nl of via 06-14646082.