• Hardlopers Keep Fit

    Marieke Holdijk

Triple Challenge: trainingsprogramma in Tiel voor een persoonlijke toptijd bij de 7-Heuvelenloop

11-06-2018, 09:50 | Lezersnieuws | Marieke

Atletiekvereniging Astylos en Sportvereniging Keep Fit Tiel dagen hardlopers uit die een persoonlijke toptijd willen neerzetten bij de Nijmeegse 7-Heuvelenloop op 18 november.

Intensief programma op maat

Trainen voor een wedstrijd zoals de 7-Heuvelenloop is niet eenvoudig. De ervaring leert dat je je conditie en snelheid sterk kunt verbeteren door niet alleen te trainen op duurloop, maar ook op looptechniek, interval en krachttraining. Astylos en Keep-Fit uit Tiel hebben daarom gezamenlijk een intensief programma van 20 weken opgezet met gevarieerde trainingen, zodat je op 18 november optimaal voorbereid van start gaat. Het programma wordt door ervaren trainers op maat gesneden voor een persoonlijke topprestatie.

Het trainingsprogramma start op 2 juli en bestaat uit drie trainingen per week met een op maat gemaakt en persoonlijk schema. De trainingen vinden allemaal plaats in Tiel en zijn op maandagavond van 20.00-21.00 uur (duurloop), donderdagavond van 20.15-21.30 uur (loopscholing/interval) en zaterdagochtend van 10.00-11.00 uur (krachttraining). Door te trainen in een groep daag je elkaar uit om nog net dat extra stapje te zetten en heb je een goede stok achter de deur voor het geval je dat soms nodig hebt…

Triple Challenge

Het eindpunt is de 7-Heuvelenloop, maar dat is niet het enige doel. Gedurende het programma zijn er twee uitdagende wedstrijden zodat je tussentijds je prestaties kunt meten. Deze challenges zijn de Dijkenloop in Beneden-Leeuwen op zondag 2 september (5 km) en de Tien van Tiel op zondag 23 september (10 km).

Praktische informatie

Het programma kost 99 euro, dit bedrag is inclusief inschrijfgeld voor de Dijkenloop en Tien van Tiel en exclusief inschrijfgeld voor de 7-Heuvelenloop. Het is ook mogelijk om te trainen voor de 7 km bij de 7H-nacht op 17 november en andere afstanden bij de Dijkenloop en Tien van Tiel. Voor meer informatie, stuur een e-mail aan info@keepfittiel.nl. Inschrijven kan op www.astylos.nl/triplechallenge.