• Proost! Op de vierde baan!

    Gerrit de Kock
  • Officieel geopend!

    Gerrit de Kock
  • Lint knippen!

    Gerrit de Kock

TV Haaften viert renovatie en opening vierde baan

11-09-2017, 22:11 | Lezersnieuws | TV Haaften

TV Haaften opent nieuwe baan en viert renovatie.

Zaterdag en zondag werd op de drie gerenoveerde banen en de nieuwe vierde baan een groots openingstoernooi gespeeld. Na drie weken inactiviteit stonden de leden te trappelen om weer te kunnen tennissen. Maar liefst 75 deelnemers hadden zich ingeschreven om in wedstrijden van 45 minuten heel het weekend actief te zijn. Verdeeld over 72 wedstrijden werden er enkels, dubbels, gemengd dubbels en ouder-kind wedstrijden gespeeld. 'sAvonds had het bestuur een groots opgezette BBQ georganiseerd.

9 september was het eindelijk zo ver. Sinds de algemene ledenvergadering gehouden in januari wordt er al gesproken over uitbreiding. Met 180 leden zijn drie banen op zich een prima basis. Bij TV Haaften zijn echter zo veel activiteiten dat uitbreiding met een vierde baan steeds wenselijker werd. Toen ook in maart de gemeente Neerijnen bevestigde dat er een financiele bijdrage uit het leefbaarheids fonds naar TV Haaften zou gaan, konden de ideen omgezet worden in plannen. Een baan commissie werd in het leven geroepen en vergaderingen volgden elkaar op. Dat de uitbreiding sterk leeft bij de leden toont de grote opkomst bij het renovatie project. Met vereende krachten werd het park klaar gestoomd voor de bananbouwer om binnen een tijdsbestek van slechts drie weken drie banen te renoveren en en vierde baan nieuw aan te leggen. Het bestuur dat 25 jaar geleden de overgang vanuit het dorp naar de huidige locatie aan de Enggraaf had geregeld, had dit al gedaan met deze uitbreiding in het vooruitzicht. Voorzitter Andre de Fockert memoreerde deze vooruitziende blik tijdens zijn mooie openingsspeech, waarin hij nog eens stil stond bij de weg die bewandeld werd om te komen tot deze vernieuwing en bij de inzet van veel leden om dit mogelijk te maken. Na zijn openingswoord werd door het oudste lid, jan Elfring en de jongste leden Sophie van Asperen en Anouk Vermaas, samen met voorzitter Andre de Fockert het lint doorgeknipt.

Vanaf 25 oktober wordt het Goudenstein toernooi georganiseerd. Op dit moment, met nog een week te gaan totdat de inschrijvng sluit hebben zich al 160 spelers ingeschreven.

Naast dit Goudenstein toernooi organiseert TV Haaften ook nog het Wintermuts toernooi in januari en het Dutry van Haeften toernooi in juni. Voeg daarbij de druk bezette voorjaarscompetities en de op handen zijnde interne Winteravond competitie, waarvoor met 36 teams de inschrijving ook vol zit, en een vierde baan is geen overbodige luxe.