• Jara van de Water

    Lily-Ann Hooisma

van de Water plaatst zich voor districtsfinale.

21-05-2019, 10:09 | Lezersnieuws | GVG

Afgelopen zaterdag, 18 mei werd de regiofinale D1/D2 geturnd. Na plaatsing via twee voorwedstrijden in het rayon hebben Jara van de Water, Ilvy van Iterson, Mayte Rondon en Nynke Kraijo zich voor Gymnastiek Vereniging Geldermalsen weten te plaatsen.

Het plaatsen voor de regiofinale is al een presentatie op zich, slechts een klein aantal meisjes per niveau mogen hier aan deelnemen met als doel het halen van de hoogste finale voor dit niveau; de districtsfinale.

Jara (pupil 2 D1) turnde een wedstrijd zonder grote fouten. Een haast perfecte hurksalto werd wat laag beoordeeld tussen alle streksalto's. Op brug zijn flinke stappen gezet in de uitvoering en resulteerde zelfs in het 5e cijfer. Allround werd ze 12e wat voldoende is voor een plaats in de districtsfinale!

Ilvy en Mayte komen beiden uit in de jeugd 1 D1. Het niveau was erg hoog en ieder foutje was er één teveel. Mayte viel helaas met het ophurken op de brug maar kreeg voor haar balkoefening het 9e cijfer. Uiteindelijk een 21e plaats over vier toestellen. Ilvy turnde wat onzeker op balk maar maakte verder geen grote fouten, ze werd 19e.

Voor instapper D2 Nynke Kraijo was het haar eerste grote finale. Ook zij had een wat onzekere balkoefening maar op de overige toestellen turnde Nynke zich in de bovenste helft van het klassement. Met een 17e plaats in de einduitslag mag zij dan ook tevreden zijn. Zie www.gvg-geldermalsen voor de totaaluitslag en meer foto's.