• verhuizing Lingehof

    W. Koning

Verhuizing woonzorgcentrum Lingehof

22-01-2019, 13:48 | Lezersnieuws | Frederiek

Maandag 21 januari ontvingen de eerste bewoners van woonzorgcentrum Lingehof in Beesd de sleutel van hun nieuwe appartement. In september 2017 werd het oude zorgcentrum in Beesd gesloopt. De bewoners woonden tijdens de nieuwbouw tijdelijk in Culemborg.

In het nieuwe woonzorgcentrum Lingehof wonen straks 52 ouderen in 50 appartementen. Hiervan zijn er 10 te huur voor mensen met een zorgindicatie die nog zelfstandig kunnen wonen. Lingehof is nagenoeg een energieneutraal gebouw en voorzien van zonnepanelen en koeling. 

Huiselijke omgeving

Dikkie van Zetten, zorgmanager Lingehof vertelt “de bewoners gaan wonen in een eigentijdse, prettige en huiselijke omgeving. Alle appartementen hebben een woon- en slaapkamer, keukenblok en eigen badkamer. Het Betuweplein op de begane grond is de centrale ontmoetingsplek in Lingehof. Hier kunnen de bewoners samen koffie of thee drinken of samen eten. Het is ook een mooie plek voor de bewoners om er samen met hun naaste iets te eten of te drinken.

Eindelijk weer terug in Beesd

“Onze medewerkers, bewoners en vrijwilligers keken erg uit naar het nieuwe Lingehof” vertelt Gerrie Nijhoff, teamleider op Lingehof. “De bewoners gaan de komende dagen stap voor stap verhuizen van Culemborg naar Lingehof in Beesd. Woensdag 23 januari verhuizen de laatste bewoners naar het nieuwe Lingehof. En dan zijn we na ruim anderhalf jaar weer terug in Beesd.”

Ontmoetingsplek voor ouderen

Woonzorgcentrum Lingehof van SZR wil ook een ontmoetingsplek zijn voor de ouderen uit Beesd en omgeving. In het restaurant op het Betuweplein kunnen ouderen uit de omgeving een kopje koffie of thee drinken. Iedere dag tussen 12.00 uur en 19.00 uur serveren de medewerkers van het restaurant hier een heerlijke warme maaltijd.

Ondersteunen bij wonen, welzijn en zorg

SZR heeft nog meer diensten om ouderen te ondersteunen bij wonen, welzijn en zorg. Bij de dagopvang in het Klokhuis kunnen zij meedoen aan activiteiten. En in hun eigen huis kunnen ouderen professionele verzorging, verpleging en begeleiding krijgen van de medewerkers van Zorg Thuis Beesd. Op deze manier kunnen ze zolang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen.

Over woonzorgcentrum Lingehof

Lingehof is onderdeel van SZR. SZR richt zich op mensen met een complexe zorgvraag in de regio Rivierenland. Dat kan zijn in de thuissituatie, in een wooncomplex of in een zorgcentrum. Locaties van SZR zijn Vrijthof, Walstede en Westerhof in Tiel, Ravestein in Geldermalsen, Lingehof in Beesd en de Schakelafdeling in ziekenhuis Rivierenland. De focus ligt op vier doelgroepen: de zorg voor dementerenden, revalidatie, langdurige lichamelijke zorg en de zorg in het hospice.