• Veteranen

    Veteraneninstituut

Veteranen activiteiten mei 2017 in Geldermalsen

10-04-2017, 16:31 | Lezersnieuws | Jeroen Wijngaard

In samenwerking met het 04 en 05 mei comité Geldermalsen, de Gemeente Geldermalsen en het Veteranencafé Geldermalsen zijn de veteranen uit de gemeente Geldermalsen vorige week persoonlijk uitgenodigd voor een aantal bijzondere evenementen in de week van 04 en 05 mei 2017.

Op zaterdag 06 mei zijn daarnaast alle inwoners uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de uitreiking van het draaginsigne Nobelprijs voor de vrede voor veteranen uit Geldermalsen die zijn uitgezonden in het kader van VN missies in de periode 1948 tot 1988.

Hieronder een overzicht van de activiteiten:

Op dinsdag 02 mei gaan veteranen en scholieren met elkaar in gesprek na afloop van de theatervoorstelling "Goed" in de Pluk, Geldermalsen.

Veteranen kunnen zich opgeven via veteranengeldermalsen@outlook.com

Op donderdag 04 mei vindt de jaarlijkse dodenherdenking plaats in Geldermalsen op het marktplein en de Algemene Begraafplaats Geldermalsen. Veteranen uit Geldermalsen worden namens de organisator gevraagd hierbij aanwezig te zijn. Vanaf 18:30uur verzamelen op het Marktplein Geldermalsen. Veteranen die slecht ter been zijn en hulp nodig hebben kunnen zich melden via veteranengeldermalsen@outlook.com

Op vrijdagavond 05 mei gaan verschillende deelnemers met elkaar in discussie over vrijheid en de betekenis hiervan in Le Melangeur. Vanaf 20:00uur is er een uitgebreid programma. Veteranen uit Geldermalsen zijn ook als deelnemer uitgenodigd en kunnen zich opgeven.

Op zaterdag 06 mei wordt tijdens een openbare ceremonie om 15:00uur voor het gemeentehuis in Geldermalsen het draaginsigne Nobelprijs voor de vrede uitgereikt aan veteranen uit Geldermalsen die hebben deelgenomen aan VN missies in de periode 1948 tot 1988. De veteranen zijn hiervoor persoonlijk uitgenodigd maar een ieder is welkom om bij de ceremonie aanwezig te zijn.

Bent u veteraan en woonachtig in de gemeente Geldermalsen maar niet uitgenodigd neem dan contact met ons op via veteranengeldermalsen@outlook.com ook voor andere vragen of opmerkingen zijn wij via dit emailadres bereikbaar. Eventueel kunt u via de gemeente ook in contact komen met onderstaande initiatiefnemers.

Heeft u andere vragen over veteranen neem dan contact op met het Veteraneninstituut in Doorn via info@veteraneninstituut.nl of 088 334 0050

Veteranencafé Geldermalsen

Piet Vastenhout en

Jeroen Wijngaard