VluchtelingenWerk Geldermalsen zoekt vrijwilligers

22-11-2017, 09:20 | Lezersnieuws | I. Gijsbers

In iedere gemeente in Nederland wonen vluchtelingen. Het gaat om mensen die vanwege oorlog of vervolging hun familie, vrienden en bezit moesten achterlaten. Na een periode van onzekerheid hebben zij een verblijfsvergunning gekregen en mogen zij zich in een stad of dorp vestigen, ook in Geldermalsen.

VluchtelingenWerk helpt hen op weg in de eerste periode en zoekt hiervoor vrijwilligers: begeleiders huisvesting, maatschappelijke begeleiders en een medewerker formulierenbrigade.

Maatschappelijk begeleiders

Als maatschappelijk begeleider ondersteun je vluchtelingen met een verblijfsstatus die zelfstandig in een gemeente wonen. Je helpt met het papierwerk waar mensen mee te maken krijgen. Je werkt toe naar zelfredzaamheid door cliënten op een coachende manier te begeleiden. Bijvoorbeeld met het regelen van een huisarts, tandarts, afhandelen van post, uitleg over instanties, vragen rondom onderwijs, openbaar vervoer, sport of vrijwilligerswerk, etc.

De gevraagde tijdsbesteding is de eerste 6 maanden gemiddeld 2 dagdelen per week, daarna nog 8 maanden gemiddeld 1 dagdeel per week.

Medewerker formulierenbrigade

Hiervoor zoeken we iemand die wil helpen het het aanvragen van zaken als Digid, ziektekostenverzekering, etc. Dit doe je samen met een andere vrijwilliger op de woensdagochtend.

Wat bieden wij?

Wij bieden o.a. begeleiding door een beroepskracht, een inwerkprogramma, onkostenvergoeding en de mogelijkheid tot het volgen van aanvullende trainingen of cursussen.

Interesse? Neem dan contact op met Joke van Alten, via jvanalten@vluchtelingenwerk.nl