• Klassenassistent helpt vluchteling

    Goedele Monnens

VluchtelingenWerk zoekt taalvrijwilligers in Geldermalsen

25-04-2018, 08:04 | Lezersnieuws | Inge

Wanneer een vluchteling in Geldermalsen komt wonen is het belangrijk om wegwijs te worden in de gemeente en om de taal te leren. Veel vrijwilligers zetten zich hiervoor in. Kom jij ons team versterken?

 

Klassenassistenten en taalcoaches gezocht

Vluchtelingen en migranten leren de taal door het volgen van een inburgeringscursus. VluchtelingenWerk Oost Nederland biedt deze inburgeringscursussen in Geldermalsen aan. Vrijwillige klassenassistenten zijn tijdens de lessen aanwezig om de NT2 docent te ondersteunen. Ze begeleiden cursisten tijdens de uitvoering van opdrachten en stimuleren hen in het spreken van het Nederlands. We zoeken nog klassenassistenten voor de lessen op dinsdag, woensdag en donderdag van 14.00 tot 16.40.

Ook zoeken we taalcoaches, die als aanvulling op de lessen, individuele taalbegeleiding willen geven aan de cursist, ca. 1,5 uur per week, op een tijdstip dat u en de cursist uitkomt.

Interesse? Neem dan voor meer informatie contact op met vrijwilliger-oost@vluchtelingenwerk.nl. U kunt ook meer informatie vinden op onze website: www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vacatures en zich rechtstreeks aanmelden met het aanmeldformulier.