• Widows

  Filmdepot
 • Colette

  Filmdepot
 • Early Man

  Filmdepot
 • Juliet, Naked

  Filmdepot

Vrouwen en oermensen bij LingeFilm

31-01-2019, 10:21 | Lezersnieuws |

Op vrijdag 8 februari en op woensdag 13 februari draait bij LingeFilm de spannende film Widows over vier vrouwen die noodgedwongen een overval beramen. Op zaterdagavond 9 februari en dinsdagmiddag 12 februari is het bij LingeFilm tijd voor Colette met Keira Kneightly als de Franse schrijfster Colette. En op zondagmiddag 10 februari is er in de animatie Early Man een voetbalwedstrijd tussen oermensen te zien. Verder draait de romantische komedie Juliet, Naked op Valentijnsdag, donderdag 14 februari.

In Widows zijn de weduwen van vier zojuist omgekomen criminelen moeten noodgedwongen een overval uitvoeren waarvoor hun echtgenoten het plan al gereed hadden liggen. De dames zijn sterker, wanhopiger, vastberadener en meedogenlozer dan je denkt. Dat blijkt ook nodig om alle uitdagingen het hoofd te bieden. Met Viola Davis, Elizabeth Debicki, Michelle Rodriguez, Cynthia Erivo, Liam Neeson, Colin Farrell, Robert Duvall.

Het waargebeurde fascinerende levensverhaal van Colette gaat over het leven van de Franse schrijfster Sidonie-Gabrielle Colette. Ze maakt een indrukwekkende persoonlijke bewustwording mee. Van een plattelandsmeisje tot de eerste vrouwelijke schrijfster van Frankrijk. Keira Knightly speelt de hoofdrol in deze nieuwe film van Wash Westmoreland (Still Alice).

De hilarische animatie Early Man gaat over een voetbalwedstrijd van een team van oermensen uit het stenen tijdperk tegen een team uit het bronzen tijdperk. Deze leuke familiefilm zit vol met unieke karakters, woordgrappen en droge humor. Met stemmen van Arjen Lubach, Nicolette Kluijver, Koen Kardashian.

In Juliet, Naked is de relatie tussen Annie en Duncan wat in het slob geraakt doordat Duncan te veel tijd besteedt aan zijn verering voor een obscure rockzanger. Maar zodra Annie toevallig kennismaakt met deze zanger ontstaat een nieuwe dynamiek in hun relatie. Met Rose Byrne, Chris O’Dowd en Ethan Hawke.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, zondag 14.30 uur, zondagavond 20.00 uur, dinsdagmiddag 14.30 uur (met koffie-thee-lekkers) en woensdagavond 20.00 uur en donderdagavond 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50.

KIDS-FILMS: aanvang zondagmiddag 14.30 uur. Entree € 6,50 / LingeFilm FanPas € 4,00. E-tickets via www.lingefilm.nl.