VV Utrecht dames 6 een maatje te groot voor GO'97

08-10-2017, 09:20 | Lezersnieuws | GO'97 dames 1

Op zaterdag 6 oktober speelden de dames uit Geldermalsen een uitwedstrijd tegen VV Utrecht 6. Het thuisteam bleek een maatje te groot voor GO. GO verloor de wedstrijd met 4-0.

GO werd direct in het begin van de wedstrijd al verrast door het snelle spel van, het uit de promotieklasse gedegradeerde, Utrecht 6. De verdediging reageerde vaak net iets te laat, waardoor er ballen onnodig op de grond vielen of ballen slordig verwerkt werden. Hierdoor kon er nauwelijks een aanval worden opgebouwd. Daarnaast bleek Utrecht over een goede service te beschikken. GO was genoodzaakt om regelmatig de opstelling bij het ontvangen van de service-pass aan te passen. Utrecht had daarentegen niet veel moeite met de service van GO. En ook dat verraste GO, want normaal is dat het sterke wapen van de dames uit Geldermalsen. De eerste en tweede set werden verloren met respectievelijk 25-13 en 25-19.

Hoewel er een stijgende lijn in het spel zat, kwam GO steeds wat snelheid en kracht tekort. Coach Leo van Mourik probeerde met het wisselen van posities het tij te keren, maar daar liet Utrecht zich niet door van de wijs brengen. En ook de derde en vierde set werden door GO verloren met 25-15 en 25-17.

Komende vrijdag spelen de dames een thuiswedstrijd in de Randhorst tegen Switch 3 uit Utrecht.