Weer mager resultaat dames GO 

15-04-2018, 18:56 | Lezersnieuws | Linda

In de thuiswedstrijd tegen VOC-Maarssen lukte het de dames van GO niet om hun eigen niveau te spelen. Dit resulteerde in een 1-3 verlies.

 

In de eerste set lieten de dames uit Geldermalsen zich overdonderen door het enthousiasme van de dames uit Maarssen die elk gewonnen punt luidruchtig vierden en elkaar bij ieder verloren punt oppepten. Hierdoor lukte het GO niet om zich te focussen en zich te concentreren op de dingen die gedaan moesten worden. GO had geen servicedruk en de pass was niet zuiver. VOC-Maarssen won de set eenvoudig met 18-25.

In de tweede set kwam de focus langzaam terug en werd met name de service weer moeilijker. De pass was nog steeds niet zuiver. Maar door hard te werken, speelden de GO het toch klaar om de set met 25-21 te winnen.

Het leek erop dat de dames het betere spel in de derde set vast konden houden. In een sneltreinvaart werd er met effectieve services een ruime voorsprong opgebouwd. Maar aan het eind van de set werd de voorsprong met net zo’n grote vaart weer weggegeven door een paar series slechte service-passen. De opgebouwde voorsprong bleek niet groot genoeg, want de set werd verloren met 24-26.

GO wilde de vierde set graag weer degelijk volleybal laten zien. Maar het eigen niveau werd bij lange na niet gehaald. De winst in deze set is geen enkel moment binnen bereik geweest door zeer onnauwkeurig spel, wat resulteerde in een 11-25 verlies. 

 

GO staat op dit moment op de 8eplek in de ranglijst. Er zijn genoeg punten gehaald, zodat directe degradatie naar de tweede klasse ontlopen is. Theoretisch is er nog een kans dat er promotie/degradatiewedstrijden gespeeld moeten worden. Maar dat hebben de dames volledig in eigen hand. Als de concurrenten geen punten laten liggen, dan heeft GO aan één gewonnen set in de volgende wedstrijd tegen Jupiter in Oudewater genoeg voor klassenbehoud.