Welzijn zoekt vrijwillige chauffeurs

17-05-2018, 13:05 | Lezersnieuws | Els

Welzijn West Betuwe zoekt dringend nieuwe vrijwillige chauffeurs voor de Swoto-bus om senioren te vervoeren naar de dagverzorging in De Pluk in Geldermalsen. Met de vakantie voor de deur zoeken we op korte termijn versterking van het team chauffeurs. Heeft u twee uurtjes per week van uw tijd beschikbaar om de cliënten een fijne rit te bezorgen? Meld u dan als vrijwillige chauffeur op het kantoor van Welzijn West Betuwe in Geldermalsen.

"Het is leuk en heel dankbaar werk", aldus de coördinator van de Swoto-bus. "Je haalt mensen thuis op, brengt ze naar de dagverzorging en zorgt dat ze aan het einde van de dag weer netjes thuis komen. Je haalt zo'n 8 personen op en aangekomen bij de dagverzorging drink je nog gezellig een bakje koffie mee. Het gaat om kwetsbare mensen. De meeste mensen schuifelen naar de bus, sommigen hebben een arm nodig en moet je bijvoorbeeld helpen bij het afsluiten van de deur." Naast het goed kunnen autorijden, zijn geduld en vriendelijkheid belangrijke eigenschappen. Chauffeurs worden, in overleg, 3 à 4 keer per maand ingezet. U begint om 9.00 uur en de eerste rit zit er rond 11.00 uur op, 's middag is het ongeveer een uurtje werk van 15.45 uur tot 16.45 uur.

Wordt u onze nieuwe chauffeur, wilt u een keer proefrijden of wilt u meer weten, neem dan contact op met Els Verweij de Geus tel. 0345-573688 of mail naar info@welzijnwestbetuwe.nl.