Winst eindelijk voor dames 1 WHV

14-01-2019, 16:31 | Lezersnieuws | Hadassa

Afgelopen zaterdag, 12 januari ging voor dames 1 van WHV de tweede helft van het seizoen weer van start. Zij startten het nieuwe jaar goed door de wedstrijd te winnen, iets wat zij dit seizoen nog niet eerder wisten te presteren. Deze keer speelden de dames een uitwedstrijd tegen de dames 2 van Libanon uit Rotterdam.

Aan het begin van de eerste set lieten de dames van WHV mooie ballen zien en zij stonden dan ook een tijdje voor. De Rotterdammers wisten de Asperse speelsters echter in te halen en WHV reageerde hierop door een time-out aan te vragen. Dit gaf de speelsters van WHV duidelijk wat rust, want zij wisten weer goed terug te komen. Er werden goede ballen gespeeld, zo ook een mooie aanval van Gènevieve van der Lek. De tweede time-out werd dan ook aangevraagd door de thuisspelers. De Asperse spelers bleven echter sterk in hun schoenen staan en wisten met onder andere een mooi blok van Hadassa Bakker de eerste set binnen te slepen. De stand eindigde op 25-23.

De tweede set was een echte nek-aan-nekrace tussen beide teams. Bij een gelijke stand van 8-8 vroeg WHV een time-out aan. De Asperse dames werkten hard voor hun punten, maar ook aan de andere kant van het net werd hard gewerkt. Het bleef tot aan het einde toe spannend. Na nog drie time-outs verloor Asperen deze set uiteindelijk van Rotterdam. De stand werd 24-26.

Aan het begin van de derde set leek het verlies van de tweede set in de hoofden van de Aspersen te blijven knagen. Zij begonnen namelijk niet erg sterk, maar wisten zich gelukkig goed te herpakken naarmate de set vorderde. De dames van Libanon leken een beetje van hun stuk gebracht terwijl de dames van WHV slimme en harde ballen in het veld van hun tegenstanders sloegen. WHV won de set met 25-19.

De vierde set was weer erg spannend, aangezien beide teams gelijk opgingen. Zowel in de aanval als tijdens de service wisten de Asperse speelsters mooie klappen te maken. Zij deden hun uiterste best om te voorkomen dat er een vijfde set gespeeld moest worden. Nu zij twee sets op zak hadden, wilden ze eíndelijk een keer die winst binnenhalen. Gelukkig voor WHV gebeurde dit uiteindelijk ook. De laatste set ging naar Asperen met een stand van 25-21.

Een winst als deze geeft de dames van WHV weer goede moed. Komende zaterdag spelen zij om 13:00 een thuiswedstrijd tegen Volley Tilburg DS 5.