• Zelf plukken van kersen nog maar één week mogelijk

    Iris Spaink

Zelf plukken kersen nog maar één week mogelijk

29-07-2019, 14:39 | Lezersnieuws | Rene

Door de extreme hitte van vorige week komt het einde van het kersenseizoen nu snel in zicht. De ‘late’ kersen, zoals de Regina, worden versneld rijp en kunnen niet lang meer blijven hangen. Kersenteler Aart Blom: “Voordeel van de warmte is wel dat de kersen nu lekker zoet zijn. Door de vele zonuren zijn er veel natuurlijke suikers in de vrucht gekomen en dat maakt de Betuwse kersen extra lekker”.  

Deze week is de laatste week dat je zelf kersen kunt plukken. Zelf plukken kan nog tot en met zondag 4 augustus a.s. in boomgaard d'n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Dit kan nog elke dag van 9.00 tot 19.00 uur.

De kersenwinkel blijft één week langer open. Je kunt daar de Betuwse kersen (en andere lekkernijen) nog blijven kopen, namelijk tot en met zondag 11 augustus a.s.

Dus wie nog verse kersen wil proeven, moet opschieten. Eind volgende week is naar verwachting het kersenseizoen helaas voorbij!

De boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen ligt ter hoogte van de kruising Overlaat/ Lingedijk 129a, 4014 ME in Wadenoijen. Ook bereikbaar vanaf de Rijksweg A15, afslag 31 Wadenoijen..

Voor wie meer wil weten over de Betuwse kersen, het laatste kersennieuws, recepten, de winactie en leuke weetjes over de Betuwse kersen, kijk op de website www.betuwekers.nl