Animo stomt door naar 7e zege!

22-10-2019, 00:07 | Lezersnieuws | Renske

Animo trof afgelopen weekend de 7e en laatste tegenstander voor de 1e keer. De Zwaluwen baarden vorige week opzien door Animo’s concurrent Reehorst’45 op een gelijkspel te houden. Het was aan Animo om dat in Zevenaar niet te laten gebeuren om zo de winning-streak door te zetten.

Terwijl de bladeren nog van het veld geveegd werden voor de start van de wedstrijd Zwaluwen 2 – Animo 2 zag Animo dat het voor ons 2e in ieder geval een pittige middag werd. Het gewenste resultaat, winst, werd niet behaald door het 2e want er werd verloren met 13-9 tegen Zwaluwen 2. Dit zal enigszins zorgen gegeven hebben voor de warmlopende spelers en speelsters van Animo 1. Echter liet Animo er in de beginfase van de wedstrijd geen gras over groeien. Al snel prijkte er een 0-3 voorsprong op het scorebord voor het in het oranje spelende Animo. Daarna zakte het tempo een beetje weg waardoor ook Zwaluwen gelegenheid kreeg om de 0 van het scorebord af te poetsen. Coach Jansen voelde nattigheid en spoorde in een time-out zijn ploeg aan om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Die noodzaak om er geen moeizame wedstrijd van te maken drong pas door toen Zwaluwen terugkwam op een 2-4 stand. Animo schakelde een versnelling hoger en zette nog voor rust de tegenstander op een schier onoverbrugbare achterstand. Hoogtepunt daarbij was een doelpunt van Eric die op de aangeef zijn tegenstander in de luren legde en dit met 1 hand mooi afrondde. De rust werd dan ook bereikt met een 5-12 tussenstand.
Na de rust duurde het lang voordat Animo vervolgens weer het gat van de korf wist te vinden en had het moeite met de weerstand die Zwaluwen in die fase gaf. Uiteindelijk was het dan toch de betere ploeg die de score opende (5-13). Het was echter nog niet door de lastige fase heen vanwege foute beslissingen en niet afgeronde kansen. Zwaluwen kreeg echter ook niet de gelegenheid om dichterbij te komen. Hierdoor brak uiteindelijk het echte verzet bij Zwaluwen en pakte Animo het weer op om weer uit te lopen naar de bekende score van de laatste weken. 21 doelpunten, het begint een heilig getal te worden. Zwaluwen zette daar nog 3 doelpunten extra tegenover waardoor het dus 8-21 werd voor Animo.

Met 14 punten uit 7 wedstrijden wacht zaterdag de eerste returnwedstrijd op Animo, dit is tevens de laatste wedstrijd voor de overgang naar de zaal. Huizen is daarin de tegenstander. Kom gerust kijken!

14.00 uur: Huizen 2 – Animo 2
15.30 uur: Huizen 1 – Animo 1