"Gemiddelde zege" Animo ten koste van DKOD

13-10-2019, 22:49 | Lezersnieuws | Renske

Vorige week gaven we al een kijkje in de wereld van verengingsafkortingen. RDZ (Recht Door Zee) was daar één van. Nu was het de beurt aan DKOD, De Korf Ons Doel. Een vereniging met een rijk korfbalverleden, ik verwijs je voor het gemak even naar de Wikipedia-pagina van DKOD, kwam naar Geldermalsen. Volgens de geschiedenisboeken van de uitslagendienst van Antilopen, was dit voor zover we weten de eerste ontmoeting tussen Animo en DKOD in competitieverband. 

Wie de laatste berichtgeving volgt rond de DKOD weet dat de ploeg/vereniging in een moeilijke fase zit. Aanvoerder geblesseerd, één keer in de week trainen omdat er te weinig spelers zijn die twee keer kunnen trainen en ook qua resultaten valt het nog niet mee in Heelsum. Waar DKOD afgelopen seizoen in de 3e klasse nog een ploeg was om rekening mee te houden, is dat tot op heden nog een stuk minder boven komen drijven.
Voor Animo zou het bovenstaande verhaal geen rol moeten spelen, want Altijd Nog Iets Meer Omhoog (ja, ook wij zijn een afkorting) moest simpelweg weer spelen voor 2 punten om fier aan de leiding te blijven in de derde klasse D. De wedstrijd startte in ieder geval met een scherp vlaggenschip dat helaas het 2e als voorprogramma moest missen. De score werd door Animo geopend met 3 doelpunten op rij, waarna DKOD voor het eerst iets van zich liet horen (3-1). Animo speelde vervolgens stevig door en zette DKOD al snel op een gat van 4 doelpunten. Daarna brak er een mindere fase aan waarin Animo met name verdedigend de concentratie meer dan eens verloor waardoor DKOD eigenlijk doelpunten cadeau kreeg. Via 11-5 stelde Animo voor rust nog orde op zaken en ging met een 14-5 voorsprong de rust in.
Na rust was het uiteraard weer Animo dat de boventoon voerde, maar het vizier een stuk minder scherp had gesteld dan in de eerste helft. Ondertussen had Bartjan zijn entree gemaakt bij Animo omdat Eric toch nog wat last van zijn rug had. Legio kansen werden door de thuisploeg gecreëerd maar ook vaak jammerlijk gemist, DKOD beleefde in de tweede helft wel een goede fase waarin het goede aanvallen wist om te zetten in doelpunten. Zo werd het een helft waarin DKOD het beste beentje voor zette en Animo dat niet meer zo nodig moest maar verzuimde om een echt grote uitslag neer te zetten. Nadat Nathalie, Alieke en Herbert afgelost werden in de laatste 2 minuten van de wedstrijd werd er door de scheidsrechter afgefloten met een 21-9 einduitslag.