Heren GO’97 ontsnappen aan puntverlies

17-11-2019, 11:21 | Lezersnieuws | Volleybalvereniging GO'97

De laatste 4 wedstrijden speelden de mannen van GO’97 tegen de nummers 8, 9, 10 en 12 uit de competitie. Dat GO tegen de ploegen uit de onderste helft van de ranglijst niet zijn beste spel laat zien was de afgelopen weken al duidelijk geworden. Ook in de uitwedstrijd tegen Bourgondië zaterdag ging het in de laatste set weer bijna mis.

Met 2 spelers afwezig en Mark Derksen als pinch-hitter langs de kant, begon GO’97 enigszins plichtmatig en met weinig bezieling aan de wedstrijd. Door teveel eigen fouten bleef de tegenstander onnodig lang in het spoor, waardoor Derksen halverwege de tweede set al aan de bak moest. Met 19-25 en 20-25 gingen de eerste sets naar de ploeg uit Geldermalsen.

In de derde set was het midaanvaller Arjan de Boer die met een prima serviceserie de helft van de punten voor zijn rekening nam (10-25). Niet moeilijk, niet hard, maar gewoon goed serveren blijkt tegen tegenstanders van dit kaliber vaak al meer dan genoeg.

Net als in de recente wedstrijden tegen Vives en Jupiter was GO in de laatste set kwetsbaar en kreeg de tegenstander zelfs enkele setpunten. Hoewel de gehele set erg rommelig verliep, was GO de laatste punten toch weer bij de les. Met 26-28 trok GO ietwat gelukkig aan het langste eind en ontsnapte zo aan onnodig puntverlies.