Dossiers

Getekend door Geldermalsen

Onder de titel 'Getekend door Geldermalsen' laat cartoonist Ron Bel zijn licht schijnen op het nieuws in het verspreidingsgebied van het Nieuwsblad

Fusie GNL

De gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal zijn verwikkeld in een fusieproces. In 2019 zou uit drie deze gemeenten één gemeente moeten ontstaan van bijna 50.000 inwoners.

Azc Geldermalsen

Het college van B en W in Geldermalsen heeft het plan omarmd voor een groot asielzoekerscentrum voor 1500 personen op industrieterrein Hondsgemet. Het plan leidde tot enorme ophef in het dorp. Via social media ontstond razendsnel een protestbeweging.

MFC/ECG De Pluk

Na een aanloopfase die meer dan twee decennia besloeg, is begin 2015 een multifunctioneel centrum/ eerstelijns centrum voor gezondheidszorg (MFC/ECG) gebouwd op de grens van Geldermalsen en Meteren.

Grondexploitatie

De crisis op de huizenmarkt heeft Geldermalsen afgelopen jaren in stevige financiële problemen gebracht. Met name nieuwbouwwijk De Plantage bleek een blok aan het been toen de huizenverkoop vrijwel tot stilstand kwam.

Spoorplannen

Geldermalsen ligt op een knooppunt van sporen. De nationale plannen voor uitbreiding van de spoorcapaciteit leiden met name voor het dorp Tricht tot ingrijpende gevolgen. Té ingrijpend, voor een deel van de bewoners.