Politiek

GELDERMALSEN Kom alles te weten over jouw dorp op westbetuwe.incijfers.nl Aantal huishoudens, het gemiddeld besteedbaar inkomen, het aantal koopwoningen en ga zo maar door. De website westbetuwe.incijfers.nl geeft inzicht in vele cijfers.
GELDERMALSEN De raad van West Betuwe heeft de begroting voor 2020 vastgesteld. Na een lang debat ging nog wel de verhoging van de toeristenbelasting van tafel.
Advertorial
GELDERMALSEN ,,De eerste kennismaking is soms een beetje lastig. Maar ik ben vrolijk en communiceer graag. Vaak vragen mensen waar ik vaker langs ben...
GELDERMALSEN Gemeenteraad en woningcorporaties maakten dinsdag kennis met elkaar. Dat was nodig omdat gewerkt wordt aan de Woonvisie. De gemeente wil meer betaalbare woningen in de kernen.
GELDERMALSEN En toen verscheen ineens een nieuw te bouwen gemeentehuis op de agenda van de gemeenteraad van West Betuwe. Wat is er aan de hand?
Advertorial
Een kledingmerk uit Zweden dat al meer dan 100 jaar bestaat, maar nog niet zo bekend is in Nederland. Het merk heeft al een aardige geschiedenis. Tiger of Sweden heeft een...
GELDERMALSEN De afgelopen maanden is gewerkt aan een nieuwe Algemene plaatselijke verordening (Apv) voor de gemeente West Betuwe. Dit is in nauwe samenspraak gegaan met inwoners, ondernemers en organisaties.
GELDERMALSEN De gemeenteraad van West Betuwe gaat definitief mee werken aan de regionale energiestrategie van de regio Rivierenland.
Advertorial
Hoe te handelen bij een ongeval
GELDERMALSEN Een felle discussie over vergunningverlening, handhaving en toezicht. Wil West Betuwe dit werk zelf doen met eigen ambtenaren? Of kan het beter naar de Omgevingsdienst Rivierenland? Een beslissing hierover is een half jaar uitgesteld.
ASPEREN Op 1 november sluit het voormalige gemeentehuis in Asperen. Het steunpunt verhuist. Inwoners kunnen vanaf 1 november terecht bij het steunpunt in het dorpshuis van Asperen, Van Langerakstraat 6. Personeel dat gebruikmaakte van de kantoren in het gebouw, verhuist naar de panden in Geldermalsen.
HERWIJNEN Het ministerie van Defensie heeft informatie en documenten op haar website gepubliceerd met betrekking tot het plan om een militaire radar te plaatsen in Herwijnen (www.defensie.nl/onderwerpen/radarstations). Onder de documenten bevinden zich rapporten van TNO, het Rijksvastgoedbedrijf en de fabrikant van de radar, Thales. Daarnaast...