Verkeer en Vervoer

GELDERMALSEN Afgelopen zaterdagmorgen werd de eerste wiek op molen nummer 1 vastgezet en werd het nieuwe windmolenpark op het Avri terrein een feit. In totaal komen er drie winmolens te staan.
BUURMALSEN 5 kilometer middenspanningskabel wordt ondergronds geboord van Buurmalsen tot Geldermalsen. Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken gaat van 7 tot en met 11 oktober deze klus klaren dit in opdracht van netbeheerder Liander.
Advertorial
GELDERMALSEN ,,De eerste kennismaking is soms een beetje lastig. Maar ik ben vrolijk en communiceer graag. Vaak vragen mensen waar ik vaker langs ben...
DEN HAAG Op de Nederlandse wegen staat rond rond acht uur in totaal 1050 kilometer file. Het is volgens de ANWB de drukste ochtendspits ooit. De files zijn vooral een gevolg van boeren die in hun voertuigen op weg zijn naar Den Haag om daar te protesteren. Maar er zijn ook enkele ongelukken geweest en de regen speelt een rol.
BEESD Dit moet een van de mooiste foto's zijn ooit gemaakt van de MerwedeLingeLijn, de spoorlijn tussen Geldermalsen en Dordrecht. Fotograaf Michel Looyenstein stelde zich strategisch op (op de openbare weg!) bij een plaats waar het spoor landgoed heerlijkheid Mariënwaerdt doorkruist. En dat op een moment waarbij de nog maar net opgekomen zon...
Advertorial
Een kledingmerk uit Zweden dat al meer dan 100 jaar bestaat, maar nog niet zo bekend is in Nederland. Het merk heeft al een aardige geschiedenis. Tiger of Sweden heeft een...
 GELDERMALSEN Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert in samenwerking met de Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB) een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente West Betuwe.
Tricht uit 't zicht. Tenminste zo ziet het er op dit moment naar uit, want met de werkzaamheden voor de aanleg van een "eigen" spoor voor de trein van Geldermalsen naar Gorinchem (MerwedeLingeLijn, MLL) worden ook geluidsreducerende maatregelen bij het spoor genomen. Een goede zaak, zeker voor diegenen die dicht bij het spoor wonen.
Advertorial
Hoe te handelen bij een ongeval
HEESSELT De laatste maand van het verenseizoen breekt al weer aan voor de tien toeristische pontjes van Uit®waarde. Deze pontjes varen over de Maas, de Waal, de Linge en de Rijn (www.uiterwaarde.nl)
CULEMBORG In de avond en nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 augustus 2019 voeren Waterschap Rivierenland en Rijkswaterstaat een proefsluiting uit van de coupure in de Diefdijk in de snelweg A2 ter hoogte van Everdingen.