Verkeer en Vervoer

GELDERMALSEN Sinds maandag 2 december worden fietsen die niet in de fietsenrekken staan van de stalling bij station Geldermalsen verwijderd. Al enige tijd is het bij de oostelijke entree van het NS-station Geldermalsen op zijn zachtst gezegd rommelig. Treinreizigers moeten dagelijks moeizaam door een wirwar van fietsen hun weg richting trap of...
BUURMALSEN De Rijkstraatweg tussen Geldermalsen en Buurmalsen wordt van oudsher vaak gebruikt als fijn stukje racebaan. Sinds er strenger gecontroleerd wordt binnen de bebouwde kom in Buurmalsen is dat wel een stuk afgenomen. Toch is bijvoorbeeld de bocht die de weg maakt vlak voor het dorp nog altijd behoorlijk gevaarlijk. Om die reden was...
Advertorial
Succesvolle entree voor Eline Schipper
GELDERMALSEN Al enige tijd is het bij de oostelijke entree van het NS-station Geldermalsen op zijn zachtst gezegd rommelig. Treinreizigers moeten dagelijks moeizaam door een wirwar van fietsen hun weg richting trap of lift zien te vinden. West Betuwe werkt aan (tijdelijke) oplossing.
HERWIJNEN Vanaf maandag 25 november gaat de veerpont tussen Brakel en Herwijnen een hele week uit de vaart. De reden hiervoor is de wettelijk verplichte vijfjaarlijkse keuring. Dit kan alleen als de pont op het droge ligt. De dienstregeling wordt maandag 2 december weer hervat.
Advertorial
Een kledingmerk uit Zweden dat al meer dan 100 jaar bestaat, maar nog niet zo bekend is in Nederland. Het merk heeft al een aardige geschiedenis. Tiger of Sweden heeft een...
GELDERMALSEN Hoe ervaren weggebruikers de verkeerssituatie op de parallelweg langs de N327 tussen Leerdam en Geldermalsen? Dat is de vraag die centraal staat in een onderzoek naar verkeersveiligheid. De gemeente West Betuwe is benieuwd naar de beleving en mening van weggebruikers. Zij kunnen tot en met 31 oktober een vragenlijst invullen.
BUURMALSEN Van Gelder uit Ridderkerk is momenteel bezig met het doortrekken en boren van een buis voor kabels (5 km) van Buurmalsen naar Geldermalsen. Dit omdat er een stroomvoorziening moet komen van de nieuwe windmolens in Geldermalsen naar het transformatorgebouw in Buurmalsen.
Advertorial
Hoe te handelen bij een ongeval
GELDERMALSEN Afgelopen zaterdagmorgen werd de eerste wiek op molen nummer 1 vastgezet en werd het nieuwe windmolenpark op het Avri terrein een feit. In totaal komen er drie winmolens te staan.
BUURMALSEN 5 kilometer middenspanningskabel wordt ondergronds geboord van Buurmalsen tot Geldermalsen. Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken gaat van 7 tot en met 11 oktober deze klus klaren dit in opdracht van netbeheerder Liander.
DEN HAAG Op de Nederlandse wegen staat rond rond acht uur in totaal 1050 kilometer file. Het is volgens de ANWB de drukste ochtendspits ooit. De files zijn vooral een gevolg van boeren die in hun voertuigen op weg zijn naar Den Haag om daar te protesteren. Maar er zijn ook enkele ongelukken geweest en de regen speelt een rol.