Deel je nieuws

Werkzaamheden Spoor in Tricht

Bron: ProRail

Aanstaand weekend (20, 21 en 22 april) schuiven we in Tricht een betonnen plaat van ruim 600.000 kilo in de spoorbaan. Dit zogeheten spoordek wordt het dak van een nieuwe tunnel. Tijdens de werkzaamheden ligt het treinverkeer stil.

Bridgeclub Geldermalsen

In een feestelijk aangeklede zaal werd er op do. 18 april een paasdrive/competitie-wedstrijd gespeeld. Middels een tombola was er na afloop een verloting waarbij de opbrengst bedoeld is voor de viering van het 60-jarige jubileum op 5 oct. De uitslag:

Foto van de maand april van Fotoclub de Betuwe

Het thema van de maand april was Urbex: UE of Urban Exploring. Dit is het bezoeken en fotograferen van (meestal) verlaten gebouwen en omgevingen die doorgaans vervallen zijn en voor het publiek niet zonder meer opengesteld zijn.

Locaties broodjes Tour de Waal bekend

Ook dit jaar vallen op 5 mei Waalbroodjes uit de lucht tijdens de Tour de Waal. De locaties zijn deze week bekend gemaakt: Herwijnen, Hellouw, Varik, Zennewijnen, Tiel, Dreumel, Rossum en Zaltbommel. In Zaltbommel zijn deze keer zelfs twee droppings.

Bridgeclub Beesd

Ronde 5 van zitting 6 werd deze keer door 21 paren gespeeld op woensdagavond 17 april in de dorpskring te Beesd. De uitslag: 1. Anny Coppens & Tiny Coppens 69,68% 2. Maarten Bults & Jan van der Lingen 67,13% 3. Annelies de Klerk & Frans Kuipers 61,11%

De Malsenburg wint het praktisch verkeersexamen 2019!

Groep 7 en 8 van De Malsenburg winnen het praktisch verkeersexamen 2019. Dit jaar mocht groep 7 ook meedoen, omdat de school dit jaar gaat sluiten. Vol trots werd de beker in ontvangst genomen door de leerlingen. Vanaf 2013 is dit nu de 4e keer dat de Malsenburg deze beker wint.

LingeFilm: honden, circus en een bloedstollende docu over klimdrang

LingeFilm vertoont op vrijdag 26 april de bijzondere Oscarwinnende documentaire Buddy. Een portret van zes hulphonden die het leven van hun baasjes draaglijk maken. Vóór deze film een live-demonstratie van de kunde van een hulphond. Op zondag 28 april is Corgi te zien.

Dorpsviering 2019 in BeesdZondag 28 april om 10.30 uur

Het is al een traditie geworden, als de feesttent op het Dorpsplein staat dan is er een Dorpsviering We hebben elkaar nodig, dat is toch zonneklaar? We willen warmte een aandacht. Waarom niet even een praatje met elkaar een arm om je schouder. Weten dat er aan je gedacht wordt!

Warme dag

De warme lucht stroomt langzaam de Betuwe binnen de koeien zoeken massaal verkoeling in het water van de Linge

Werkzaamheden riolering in Buurmalsen

Deze week is gestart met het vervangen van de riolering in een paar straten in Buurmalsen. Met hevige regenval hadden een aantal huizen erg veel last dat het water niet weg kon en bleef staan op straat, dit heeft ook te maken dat deze straten bijzonder laag liggen.

Pagina's