Lokaal lezersnieuws

Magnetisme, fotograferen en borduren

Woensdagochtend 16 januari was het eindelijk weer zover. Crea-ochtend voor de onderbouw van de Lingelaar in Beesd. Tijdens zo’n ochtend doen de leerlingen in kleine groepjes verschillende creatieve en leerzame activiteiten. Daar is dan extra tijd voor.

Jagen op eenden en fazanten

Op deze zonnige zaterdag middag 19-01-2018 was op het Landgoed Marienwaard te Tricht/Beesd weer een fazanten en eenden jacht 

Zonsopkomst

Zonsopkomst bij de nieuwe graaf in Beesd

Kunst en muziek in Heesselt

Historisch Cultureel Centrum Heesselt start haar lustrumjaar met een nieuwjaarsconcert en expositie op zondagmiddag 27 januari.

Bezoek de kennismakingsactiviteiten van Lek en Linge in Culemborg

Ben je geïnteresseerd in vmbo-beroepsgericht, tweetalig onderwijs, het gymnasium of de vrijeschoolleerroute? Grijp dan je kans en bezoek de kennismakingsactiviteiten van openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg!

Foto van de maand januari van Fotoclub de Betuwe

Het thema van de maand januari was reclame- en productfotografie. Hierin wordt het esthetische met het commerciële aspect in de foto verbonden om een product zo goed mogelijk naar voren te laten komen bij een specifieke doelgroep.

LingeFilm: kastenstelsel, animatie-avontuur en melancholiek

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari presenteert LingeFilm de Indiase film SIR. Geregisseerd door de in India geboren en in Amerika opgeleide Rohena Gera.

Cursus PSC: Man, vrouw, maatschappij

GELDERMALSEN - De werkgroep Politieke en maatschappelijke scholing voor vrouwen in de gemeente West Betuwe, waarvan dorpsgenote en dorpskrant redacteur Rita Boer Rookhuiszen deel uitmaakt, organiseert in februari en maart weer een cursusreeks.

1.000e film bij LingeFilm: Bohemian Rhapsody is topper!

LingeFilm bestaat sinds 2004 en in die 14 jaar zijn er veel films vertoond. Dinsdag 15 januari j.l. werd de 1.000e film (en de 1.420e voorstelling) vertoond. Voor LingeFilm reden om hier even bij stil te staan en dit te vieren. Onder de bezoekers werd een filmbon en een bos bloemen verloot.

Schrijfster op bezoek op basisschool de Morgenster

Het nieuwe jaar begon goed op basisschool de Morgenster in Geldermalsen.
Rian Visser kwam op bezoek om te vertellen over haar boeken, over hoe je een boek schrijft én natuurlijk over poëzie.

Pagina's