Lokaal lezersnieuws

Creatief en actief op de Lingelaar

Woensdagochtend had de onderbouw van de Lingelaar in Beesd een actieve en creatieve ochtend. De kinderen konden klimmen en klauteren, knutselen, bakken en fotograferen.

Longfonds eert trouwe collectante in Buurmalsen

Willie van Blitterswijk collecteert al meer dan 10 jaar voor het Longfonds in Buurmalsen. Op 22 mei kreeg zij als dank namens het Longfonds een speldje uitgereikt door Rob Bruning, de collectecoördinatot in Buurmalsen.

ooievaarsnest

Aan de buitenkant van Dierenpark "De Paay"  bvindt zich op het gaas, vrij laag, een ooievaarsnest met drie jongen, wat fotografen een prachtige mogelijkheid biedt het nest van dichtbij vast te leggen.

DRAMA BIJ LINGEFILM

Komende week draait LingeFilm op vrijdag 31 mei om 20:30u en op woensdag 5 juni 20:00u Grâce à dieu. Daarin volgen wij het leven van Alexandre die in zijn jeugd werd misbruikt door een priester. Hij komt erachter dat diezelfde priester nog altijd met kinderen werkt.

Klassen gaan de strijd aan tijdens de Rabo BankBattle

De leerlingen van de 26 deelnemende scholen uit de regio stonden woensdag 15 mei te trappelen om van start te gaan met de Rabo BankBattle. Het was een behoorlijke uitdaging. Afgelopen vrijdag kregen de drie klassen die de battle het snelst hadden voltooid een prijs uitgereikt.

Wereldfeest op de Oranje Nassauschool

Woensdag 22 mei stond de Oranje Nassauschool Geldermalsen bol van de muziek, theater en creativiteit. Ter ere van het 15-jarig bestaan van CPOB werd het 'Wereldfeest' gevierd.

Een sportieve zaterdag met klassieke muziek

Een zaterdag waarin sportiviteit en klassieke muziek gecombineerd worden? Op 8 juni is dat allemaal mogelijk in het Betuwse dorp Heesselt.  

Betuwse Lentetocht 2019

Zaterdag 4 mei jl. was de jaarlijkse Betuwse Lentetocht. Ondanks het weer met veel regen en wind kunnen we terugkijken op een leuke dag. Dankzij deelnemers, vrijwilligers en sponsors was de BLT weer een geslaagd evenement. Het resultaat t.b.v.

Midsummer Friday bij Van den Oever

Een barbecue, vermaak en te gekke acties. Wie houdt er nou niet van? Op vrijdag 21 juni organiseert Van den Oever een Midsummer Friday. Kom vanaf 16.00 uur genieten van verschillende extra acties, een barbecue met drankjes & een leuk springkussen voor de kinderen.

GeoFort opent nieuwe tentoonstelling Fake Maps

GeoFort is verrijkt met twee prachtige nieuwe domes. In deze futuristische ronde tenten is o.a. de tentoonstelling Fake Maps te vinden. Hier maakt de bezoeker kennis met de kracht van kaarten. Dezelfde informatie kun je op hele verschillende manieren in beeld brengen.

Pagina's