​Dementievriendelijk gedrag beloond

GELDERMALSEN Alzheimer Café Geldermalsen heeft op woensdag 21 september, Wereld Alzheimer Dag (WAD), vijf personen een bloemetje gegeven omdat zij een goed voorbeeld geven van dementievriendelijk gedrag. Het gaat om v.l.n.r. Kees Nederburgh en Marian van de Hurk - vrijwilligers op de SWOTO-bus van Welzijn Geldermalsen. Zij brengen elke dinsdag o.a. mensen met dementie naar de dagbesteding in De Pluk en terug -, Heidi Janssen uit Buurmalsen - actief als contactclown in Culemborg en Geldermalsen-, Aart de Lang - rijdt evenals zijn vrouw Thea, de verhinderde 5e genomineerde, als taxichauffeur mensen met dementie uit de regio Geldermalsen naar en van de dagbesteding in De Pluk.

De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst voor vrijwilligers van het Alzheimer Café in De Pluk in Geldermalsen naar aanleiding van WAD 2016. Motto van deze dag is 'Naar een dementievriendelijke samenleving'. Alzheimer Café Geldermalsen geeft dit jaar invulling aan dat motto door trainingen 'samen dementievriendelijk' aan te bieden aan Winkeliersvereniging 'Gastvrij Geldermalsen' en aan medewerkers van het Kernteam Welzijn en Zorg. De data van de trainingen worden binnenkort bepaald in overleg met hen en Alzheimer Nederland. Op www.samendementievriendelijk.nl (regiocode 017) kan iedereen online een korte training doen.

Een Alzheimer Café is een trefpunt voor iedereen die met dementie te maken heeft: mensen met dementie zelf, hun partners, kinderen, familie, vrienden, etc. Ook mensen werkzaam in de zorg- en welzijnsector en andere belangstellenden zijn welkom. Alzheimer Café Geldermalsen vindt plaats op de laatste woensdag van de maand. (m.u.v. juli en augustus) in De Pluk. Het duurt inclusief pauze van 19.30-21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Gratis toegang. Aanmelden is niet nodig. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Dit jaar nog: 26 oktober: de documentaire 'Als ik ga-ga ben'; 30 november: Dementie en feestdagen. Meer info via alzheimercafegeldermalsen@gmail.com​