• Simone Meijer
  • Simone Meijer

10 jaar Fluvium: Bloeiende Betuwe Rhenoy

RHENOY De Stichting Fluvium ontstond in 2006 na de bestuurlijke verzelfstandiging van de openbare basisscholen in de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen. Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan bezoekt het Nieuwsblad Geldermalsen alle Fluvium scholen. Deze week OBS de Bloeiende Betuwe in Rhenoy.

Rita Boer Rookhuiszen

 

De naam van de school is toepasselijk gezien de vele boomgaarden rondom de school, die in het buitengebied tussen de dorpen Rhenoy, Acquoy en Gellicum staat. De ruim 100 leerlingen zijn met name uit deze dorpen afkomstig. Ook van verder weg kiezen steeds meer ouders voor de Bloeiende Betuwe. Het leerlingenaantal groeit daardoor tegen de prognoses in.

De school ontving vijf jaar geleden als eerste school in de wijde omgeving het predicaat Excellente School. ,,Ouders, op zoek naar het beste onderwijs voor hun kind, komen steeds vaker bij ons terecht", vertelt schooldirecteur Frank Koelen. Met zijn team lukt het hem om sindsdien het niveau van het onderwijs hoog te houden. De school kreeg onlangs voor het vijfde jaar op rij het predicaat Excellente School.

NIEUWBOUWWIJK De nieuwbouwwijk van Rhenoy levert inmiddels ook al een aantal nieuwe leerlingen op. ,,Dat zorgt voor een stukje continuïteit van het aantal leerlingen al heb ik niet de illusie dat we als school heel groot zullen worden.'' Sinds 2012 krijgen alle leerlingen gecertificeerd Engels onderwezen. ,,Daarnaast is cultuur een speerpunt, juist omdat de directe omgeving van onze school redelijk cultuurarm is. We werken samen met bijvoorbeeld de muziekvereniging uit Rumpt en het kunstfort Asperen en de combinatiefunctionarissen cultuur van WelzijnGeldermalsen.'' Daarvoor wordt heel bewust extra ruimte in het rooster gemaakt.

,,We werken met combinatieklassen en daarbinnen weer met verschillende niveaugroepen. Wat wij doen levert excellente resultaten op. Het is onze gezamenlijk ambitie waar we als team voor gaan en ook extra stappen voor doen. Typerend voor Rhenoy en deze school is ook dat men zijn vruchten plukt maar niet naast de schoenen loopt. En de gemeenschapszin. Je merkt hoe makkelijk nieuwe gezinnen opgenomen worden in de gemeenschap van de school. Dat is de positieve instelling van hier. Ik ben trots op wat we hebben en dat doen we met elkaar. Iedereen die daaraan wil bijdragen is welkom.''

 

debloeiendebetuwe.nl