• Marienwaerdt

25 jaar Landgoedfair

BEESD De Landgoedfair bestaat 25 jaar. Een lustrum om te vieren, met een feestelijke Fair van 21 tot en met 25 augustus. Maar ook een moment om terug te blikken op 25 fairs, een heel tijdperk waarin we op het landgoed van alles hebben meegemaakt.

In 1995 begon de Landgoedfair als de open dagen van het landgoed.Er waren zo'n 80 stands en een kleine demonstratiering met een paar activiteiten. ,,Het eerste jaar hadden we 7000 bezoekers en bleek de formule een succes. Inmiddels staan er 180 standhouders en hebben we een programma dat tot op de minuut gevuld is met demonstraties met paarden, honden, roofvogels, antieke tractoren en nog veel meer. Sommige onderdelen zijn inmiddels een traditie geworden. Zoals de slipjacht van de Soestdijkse Jachtvereniging. Met hun rode jasjes, gezeten op statige jachtpaarden en een meute blaffende bloedhonden maken zij keer op keer indruk. Ook de Nijlpaarden uit Geldermalsen, een vrolijke band, komt al jaren muziek maken op de Fair."

De catering verzorgt de Stapelbakker. ,,Vanuit Franse busjes voorzien zij in allerlei lekkers, zoals poffertjes, hamburgers, koffie met huisgemaakte appeltaart en ijs. In de Nieuwe Refter, een van onze locaties voor feesten en partijen, zorgt onze chef voor uitgebreide lunchgerechten. De Landgoedwinkel heeft op de fair altijd een filiaal in een van de oude schuren aan het Fairterrein, met al onze eigen producten en een 'Landgoedkeuken', waar je de sfeer van onze vestiging in Utrecht kunt proeven."

Van de standhouders op de Landgoedfair zijn er een groot aantal waar wij door de jaren heen een hechte band mee hebben opgebouwd. Zoals Simone van Scottish Pimpernel, met haar unieke vesten, rokken en truien van natuurlijke materialen. Zij staat al 25 jaar op de Landgoedfair.

Het publiek is al net zo trouw als de standhouders. Heel wat mensen, uit de buurt maar ook van verder weg, komen ieder jaar genieten van een dagje Mariënwaerdt. ,,Met als vast onderdeel de modeshow, gepresenteerd door mijn schoonzusje Lotje!"

25 Jaar Landgoedfair is voorbij gevlogen. ,,We blikken terug op heel veel mooie momenten en kijken uit naar een feestelijke Fair met verrassende elementen. Dit jaar is een buitenkansje; De entree is vanwege het jubileum eenmalig maar € 7,50 in plaats van € 15. En de kinderen mogen zoals altijd gratis mee."