• Nederland-Betuwe-Tricht-145*433- wandelaars van de Nationale Rode Kruis Bloesemwandeltocht bij perenbloesem op de Lingedijk - © Fotografie George Burggraaff

    © Fotografie George Burggraaff

25ste editie Bloesemtocht met parcours voor rolstoelers

GELDERMALSEN Op zaterdag 22 april houdt de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht de 25ste editie van de Bloesemtocht in Geldermalsen en omgeving. Speciaal voor deze jubileumeditie staan er een aantal bijzondere activiteiten op het programma.

Vorig jaar hield de organisatie een try-out van de BloesemRun voor 250 hardlopers. Deze verliep zeer succesvol en daarom staat het nu bij deze jubileumeditie als officieel evenement op het programma. Op vrijdagavond 21 april kunnen maar liefst 500 deelnemers van start en hardlopend over een parcours van 11 kilometer dwars door de boomgaarden en over de speciale pontonbruggen over de Linge.

Wat ook bijzonder is bij deze 25ste editie is dat op zaterdag 22 april een gedeelte van het parcours wordt opengesteld voor rolstoelers. Dit omdat de organisatie iets wil doen voor de mensen waar men al jaren geld voor inzamelt: de chronisch zieke, gehandicapte en vereenzaamde mensen in onze samenleving. Dit jaar kunnen mensen in een rolstoel dus ook genieten van het prachtige parcours en de gezellige sfeer van de Bloesemtocht.

VOLOP BLOESEM

De Bloesemtocht is een van de grootste eendaagse wandelevenementen in Nederland. Met routes van 8 tot 40 kilometer, waarvan een aantal routes ook toegankelijk zijn voor nordic walkers, biedt de Bloesemtocht voor ieder wat wils. Alle routes - grotendeels autovrij - leiden dwars door boomgaarden en over terreinen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de aanleg van speciale bruggen en het openstellen van privédomeinen. De routes van de Bloesemtocht kunnen dus maar één dag per jaar gewandeld worden. Alle routes zijn stuk voor stuk prachtig. Op dit moment staan de eerste fruitbomen al volop in bloei en naar verwachting zal op 22 april aan alle fruitbomen volop bloesem zitten. Omgeven door een bloesempracht lopen de wandelaars dan over dijken, door uiterwaarden en langs veel meer moois dat de Betuwe te bieden heeft. Bovendien kunnen ze bij zowel de rustposten, maar ook langs de routes genieten van livemuziek. Alle routes starten en eindigen op het veilingterrein van de Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen, op twee minuten loopafstand van het NS-station.

De Bloesemtocht wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis en de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). De tocht heeft als doelstelling geld inzamelen voor de steun aan chronisch zieke, gehandicapte en vereenzaamde mensen in onze samenleving. In 2016 is met de Rode Kruis Bloesemtocht een bedrag van € 80.000,- ingezameld. Dit mede dankzij de vele wandelaars en de sponsoren. Ook op 21 en 22 april hopen we met dit wandelevenement weer een mooi bedrag op te halen voor dit goede doel. Dit kan natuurlijk alleen door de inzet van de ruim 500 vrijwilligers die er weer voor gaan om de wandelaars ook dit jaar weer een prachtige dag te bezorgen.

Via rodekruisbloesemtocht.nl kunnen tot vrijdag 21 april 17.00 uur startbewijzen worden gekocht met korting. Aan de start in de veiling kunnen ook nog startbewijzen worden verkregen.