• Heerlijkheid Marienwaerdt

25ste Landgoedfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt; tijd voor een feestje

BEESD Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt houdt van 21 tot en met 25 augustus de jaarlijkse Landgoedfair. Dit jaar wordt er groots uitgepakt; de 25ste editie wordt een waar feestje. De bijzondere entreeprijs van €7,50 is alvast een cadeautje.

Zoals ieder jaar kunnen bezoekers uitgebreid winkelen bij de verschillende stands; ook de standhouders pakken dit jaar extra uit met hun producten en speciale aanbiedingen. Er zijn dit jaar, net zoals voorgaande jaren meerdere stands, terrassen en foodtrucks waar de bezoekers kunnen genieten van heerlijk eten en drinken.

Daarnaast kunnen de aanwezigen kijken naar en meedoen met demonstraties, workshops, wedstrijden en diverse feestelijke activiteiten. Alle staan in het teken van het échte buitenleven. Zo is er:

  • de Land Rover lodge, een spannend parcours óver de lodge met 4x4 Landrovers
  • op zaterdagavond een feestelijk optreden,
  • voor de kleinere onder ons een kleine kinderboerderij,
  • een kookdemonstratie door Comfort Trade op zaterdag en zondag,
  • op zaterdag nét buiten het fairterrein de Dairy Fair.

Iedere dag is er een modeshow, waarin kleding en accessoires worden geshowd van de deelnemende standhouders.


Ter ere van deze jubileumfair wordt het nieuwe Mariënwaerdt kookboek "De Landgoedkeuken" gelanceerd op woensdag 21 augustus. En het is meteen te koop na de lancering.

Er zijn ook meerdere feestelijke workshops, zowel op food- als op creatief gebied.

Bijvoorbeeld de workshop wijn maken. Diederik Beker van het Betuws Wijndomein neemt de deelnemers mee in de wondere wereld van sappen, gisten, sulfiet, suikers, blauwloog en zuren. Ze leren zelf de vinificatie van een fles zomerwijn te verzorgen en aan het einde van de middag gaat men naar huis mét een fles witte of rode wijn in wording.

Ook kan er worden meegedaan met een workshop karnemelk en boter maken. Den Eelder Zuivelboerderij leert de deelnemers hoe zij traditioneel karnt. Het resultaat is meteen te proeven. Deze workshops worden doorlopend gegeven en zijn gratis.

Tijdens deze workshop leren de cursisten eerst de verschillende macramé basisknopen te maken. Dan gaat iedereen aan de slag met een eigen planten- of sleutelhanger.

Op vrijdag 23 augustus zijn de Lettertantes er weer en deze keer maken ze samen met de deelnemers een toffe letterslinger. Kies een tekst of woord en maak met tips, van de tantes, de mooiste letters. Kinderen van 6 jaar kunnen deelnemen en maken een slinger met hun naam.

Ook een workshop 'eucalyptus krans maken' door Aria Groendecoratie behoort tot de mogelijkheden. De krans wordt gemaakt van eucalyptus en afgewerkt met kanten lintjes.

Bij een feestje hoort feestelijke muziek. Dit jaar verzorgd door De Nijlpaarden, de Oranjeman, de party saxofonist, en 'Oscar draait plaatjes'. De bezoekers komen hen regelmatig tegen op het terrein.

DEMONSTRATIES In elk geval zijn weer van de partij: de Hoofdstadaanspanning, de Belgische trekpaarden van Stal Nieuwveer, schapen drijven met Australian Kelpies, en de Valk Roofvogels; Jachtvereniging Soestdijk geeft een mooie demo op zondagmiddag. Nieuw dit jaar is een demo zandtekenen voor de kids.

De Landgoedfair is van 21 tot en met 25 augustus, openingstijden: 10.00 – 18.00 uur en zaterdag tot 21.30 uur, entree: € 7,50,-, kinderen tot en met 12 jaar gratis, avondkaart (van 17.00 tot 21.30) voor maar €5,00.

Info: www.marienwaerdt.nl of www.landgoedfair.nl