51 deelnemers cursus Politiek Actief

GELDERMALSEN Donderdag 29 maart starten 51 inwoners met de cursus Politiek Actief. De deelnemers komen uit de drie gemeenten die 1 januari 2019 gemeente West Betuwe gaan vormen. Er doen 5 personen mee uit gemeente Neerijnen, 15 personen uit gemeente Lingewaal en 31 personen uit gemeente Geldermalsen. De avond start om 19.30 uur. De cursus geeft deelnemers een kijkje achter de schermen van de lokale politiek.

De belangstelling om mee te doen was groot. Er zijn meer aanmeldingen dan vooraf ingeschat. Er zijn nu twee groepen, die op dezelfde tijd starten. De cursus is in het gemeentehuis in Geldermalsen. In totaal zijn er 6 bijeenkomsten. Bij de 6de bijeenkomst gaan de deelnemers naar een raadsvergadering. Na de raadsvergadering ontvangen de deelnemers een certificaat. De cursus wordt verzorgd door ProDemos Huis voor democratie en rechtsstaat in samenwerking met de griffie.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten. Tijdens de avonden vergroten de deelnemers hun kennis over de politiek in het algemeen. Ook leren zij meer over de gemeentelijke politiek en leren ze vaardigheden zoals debatteren. Er zijn zes thema's. 29 maart: Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting 5 april: De gemeente 12 april: De gemeenteraad 19 april: Lobbyen bij de gemeente 26 april: Debatteren. Datum nog te bepalen: Bijwonen Raadsvergadering (in West Betuwe verband)