• Prins Bernhard Cultuurfonds

6398 euro voor Geldermalsense cultuurprojecten

GELDERMALSEN Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft aan 81 projecten op het gebied van cultuur en natuur een totaalbedrag van € 209.284 toegekend. Voor projecten in de gemeente Geldermalsen was in totaal 6398 euro beschikbaar.

Fanfarekorps De Volharding uit Deil ontvangt 3.898 euro voor de aankoop van een instrument. Toneelvereniging Elckerlyc krijgt 1000 euro voor toneelproductie Goed, evenals Stichting Petrus van Zuyren uit Beesd, voor het concert Hoogtepunten uit de Matthäus Passion 2017. Vereniging Dorpshuis Albertine uit Rumpt ten slotte krijgt 500 euro voor de publicatie '100 jaar Albertine'.

Het geld is onder meer afkomstig van de Lotto en de BankGiro­Lote­rij, donaties en een col­lecte die dit jaar van 15 t/m 20 mei onder de naam Anjeractie wordt gehou­den.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een stichting met een landelijk bureau en twaalf provinciale afdelingen. Door het verlenen van bijdragen, het opzetten van projecten en het uitreiken van prijzen zet het Prins Bernhard Cultuurfonds zich in voor cultuur en natuur­.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden zich wenden tot de website www.cultuurfonds.nl of het bureau van de afdeling Gelderland: (026) 359 8635.