• Bibliotheek Rivierenland

88 teams in eerste Grote DigiTaalStrijd Rivierenland

GELDERMALSEN De Grote DigiTaalStrijd, de ludieke battle die Bibliotheek Rivierenland en BIZ voor het eerst organiseren dit jaar, telt in de voorronde 88 teams, met in totaal 264 deelnemers. Samen zorgden zij voor een opbrengst van €7.740,-. Met dit geld zorgt Bibliotheek Rivierenland voor goed uitgeruste leerplekken voor laaggeletterden in de lokale bibliotheken. Ook een team van BDUmedia, waar onder andere de nieuwsbladen Stad Tiel, Stad Buren, Nieuwsblad Geldermalsen en Culemborgse Courant ondervallen, doet mee met de DigiTaalStrijd.

De Grote DigiTaalStrijd is een ludieke battle voor het goede doel. Daarin gaan teams van drie personen de strijd met elkaar aan: wie beschikt over de beste taal- en digitale vaardigheden? De voorronde vindt maandagavond 4

september 2017 op zeven plaatsen in de regio tegelijkertijd plaats. Winnaars van de gemeentelijke battles gaan door naar de Grande Finale op 26 oktober in het nieuwe cultuurgebouw Zinder in Tiel.

De teams

Teams konden zich inschrijven in drie categorieën: particulier, maatschappelijke organisatie of bedrijf. De eerste editie van de Grote DigiTaalStrijd gaat van start met 17 particuliere teams, 51 non profit teams en 20 bedrijfsteams. De voorrondes worden gespeeld op 7 locaties: Teams uit de gemeente Zaltbommel en Maasdriel battelen maandag in de Poorterij in Zaltbommel. Teams uit Culemborg voeren hun strijd uit in het leescafe van de Bibliotheek in Het Weeshuis. In Geldermalsen wordt gebatteld in de raadszaal en deelnemers uit Lingewaal en Neerijnen hebben hun strijd toneel in de raadszaal van de gemeente Lingewaal. In Neder-Betuwe wordt gebattled in de raadszaal van het gemeentehuis van Opheusden en ook de deelnemers van de voorronde in Tiel zien elkaar in de gemeentelijke raadszaal. Op de website worden alle teams gepresenteerd: www.grotedigitaalstrijd.nl.

Leerplekken

Met de Grote DigiTaalStrijd heeft Bibliotheek Rivierenland voor ogen om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. Daarnaast is er met de battle geld opgehaald om de Bibliotheken in de regio te voorzien van speciale leerplekken waar laaggeletterden terecht kunnen om onder deskundige begeleiding aan hun vaardigheden te werken.