• Ziekenhuis Rivierenland

88 teams Roparun ontvangen in Ziekenhuis Rivierenland

TIEL Het Roparunteam 166 van Ziekenhuis Rivierenland vertrekt vrijdag om 12 uur vanaf het ziekenhuisterrein (achterzijde) naar Hamburg. Op de terugweg vanuit Hamburg komen de teamleden maandamorgen vanaf 6.30 uur over het ziekenhuisterrein, op weg naar Rotterdam. Ze worden met enig feestelijk vertoon verwelkomd.

De Roparunners lopen en fietsen dit jaar vanuit Hamburg naar Rotterdam, niet vanuit Parijs. Alle 88 teams op die route komen langs het ziekenhuis, waar ze worden ontvangen door de bestuurderm, die de lopers een medaille zal uitreiken. Op het terrein slapen die nacht teamleden in campers, er is voor hen een ontbijt georganiseerd en zo nodig kunnen ze douchen.

Uit de regio zijn er nog een paar teams, onder meer van het Waterschap Rivierenland Tiel en Sporschool Juliën Lienden, die meelopen om geld in te zamelen voor het goede doel: het leven van kankerpatiënten veraangenamen. Iedereen die lopers en fietsers wil komen aanmoedigen is die ochtend van harte welkom. Koffie en thee staan klaar.