GELDERMALSEN Op zaterdagmiddag 27 februari is er van 13.00 tot 17.00 uur weer een zogeheten jazzy Hot Club sessie bij Cultureel Café Geldermalsen. Locatie is grandcafé Le Mélangeur aan het Marktplein 16 in Geldermalsen, entree is gratis.

'Hot Club muziek' is een verzamelnaam voor gypsy jazz, vooral bekend geworden door het Quintette du Hot Club de France. Django Reinhardt en Stephane Grappelli maakten deze stijl beroemd in de jaren '20 van de vorige eeuw. Kenmerkend voor de Hot Club-stijl zijn de stuwende gitaren, de gepassioneerde nummers en de razendsnelle solo's. Niet alleen de gitaar heeft deze jazzy middag een rol, ook de contrabas, viool, klarinet, accordeon en zang. Nummers worden ter plekke voorgesteld, muzikanten wisselen steeds van plaats en er wordt alleen akoestisch gespeeld. Deze swingende sessie wordt ieder kwartaal georganiseerd. Deze swingende sessie wordt een keer per kwartaal georganiseerd, sessieleider is Melvin Könings (contrabas).

Deze zaterdag is er ook een zogeheten 'featured artist', dit is Rino van Hooijdonk. Rino is een gerenommeerde gitaarvirtuoos uit Zuid-Limburg die al op jonge leeftijd furore maakte door met Stochelo Rosenberg de gouden stuiver te winnen bij het legendarische kinderprogramma Stuif es in. Aansluitend speelde hij met vele groten der Hot Club aarde. De afgelopen jaren heeft Rino ook talrijke fantastische gitaren gebouwd en in 2013 nam hij een prachtig album op met onder andere de Belgische zigeunermuzikant Tcha Limberger.