• BDUmedia

Aantal WW-uitkeringen neemt weer af in Rivierenland

GELDERMALSEN In Rivierenland is het aantal WW-uitkeringen in februari gedaald tot iets boven de 3.200. Daarmee wordt de dalende lijn van 2018 weer opgepakt. Het aantal WW-uitkeringen ligt nu lager dan vorige maand en ook lager dan een jaar geleden. Ook het WW-percentage van 2,6% in Rivierenland is laag. Dit is het aantal WW-uitkeringen in verhouding tot de beroepsbevolking. Rivierenland heeft een van de laagste WW-percentages van de Gelderse arbeidsmarktregio's.

  

In januari nam het aantal WW-uitkeringen in Rivierenland toe. Dit was voor het eerst sinds maanden en kwam vooral doordat er in deze tijd van het jaar in sommige sectoren minder werk is. In februari daalde het aantal uitkeringen in Rivierenland met 3,0% naar 3.237. Daarmee is de stijging van januari niet meteen teruggedraaid, maar wordt wel de dalende lijn weer opgepakt.

Vergeleken met een jaar geleden is de WW in Rivierenland zelfs 17,4% lager. Daarmee daalde de WW in de regio over de afgelopen 12 maanden zelfs iets sterker dan het landelijk gemiddelde van 17,0%.

Door de daling van het aantal WW-uitkeringen is ook het WW-percentage (aantal WW-uitkeringen als percentage van de beroepsbevolking) in Rivierenland gedaald. Bedroeg het WW-percentage in Rivierenland eind februari 2018 nog 3,2%, nu is dat 2,6%. Daarmee behoort het WW-percentage van Rivierenland tot de laagste van de Gelderse regio's.