• Janus Visser/BDU

Actiecomité aarzelt met alternatief plan Kerkewaard

HAAFTEN Een motie van Voor Neerijnen om voorstanders van een alternatief plan voor de Kerkewaard ruim baan te geven is gesneuveld.

Voor Neerijnen-raadslid Freek van Wendel de Joode deed hiermee donderdag een dringend appel op wethouder Teus Kool (SGP) om de meningen van alle betrokken partijen in Haaften even zwaar mee te wegen. Hij doelde daarmee op Actiecomité ContaineroverslagNEE. De overige partijen vinden dat Kool het actiecomité serieus genoeg neemt en gooiden de motie in de prullenbak.

Het actiecomité aarzelt nu om verdere energie te steken in aan alternatief plan met 'denkrichtingen' van studenten van de TU in Delft. Volgens het uit de werkgroep opgestapte actiecomitélid Jurgen van Ommen van Guijlik omdat de kans van slagen zo goed als nihil is. "We hadden de denkrichting van de TU Delft graag in de werkgroep ingebracht, maar daarvoor is geen ruimte. Hoeveel kans maakt ons plan als de uitgangspunten van de gemeente om de uitbreiding van Van Uden te faciliteren, overeind blijven?"

Meer in Nieuwsblad Geldermalsen van donderdag 26 maart.