• Bibliothteek Rivierenland
  • Bibliotheek Rivierenland

KinderBoekenFeest!

GELDERMALSEN Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van voertuigen. Onder het motto Reis mee! vindt zaterdag 5 oktober in de Bibliotheek in Geldermalsen het KinderBoekenFeest plaats. Na een swingende opening kunnen kinderen deelnemen aan ontzettend veel activiteiten. Er is een voorstelling 'Tim op de tegels', verhalenverteller Eric Borrias verzorgt in het theater een 'Reis om de wereld in 80 dagen', jeugdcircus Pippin komt langs met eenwielers, er is een robotrace en nog veel, veel meer. De hele middag is gratis en voor iedereen. Tussen 13.00 en 17.00 uur is er doorlopend veel beleven en te doen.

De hele middag kunnen kinderen buiten op de parkeerplaats van De Pluk een politie- en brandweerauto van binnen bekijken. In de Bibliotheek kunnen de kinderen een letterspeurtocht oplossen, zich laten schminken, een zelfrijdende auto maken en een treinen rangeerspel spelen. Ook het voorlezen zal niet ontbreken. Tussendoor is er genoeg gelegenheid voor het tanken van limonade en scoren van suikervrije autodrop.

LEESFEEST De Kinderboekenweek is het grootste leesfeest voor kinderen. Er is deze hele week ontzettend veel te doen in de Bibliotheekvestigingen. Kinderen kunnen een reis door de Bibliotheek maken met een letterspeurtocht. Het juiste woord als oplossing, levert een lekkere buit op. Traditiegetrouw hebben de voorleesfeestjes hetzelfde thema als de Kinderboekenweek. Een half uurtje heerlijk achterover en luisteren naar de prachtigste reisverhalen. In Tiel kunnen de kinderen –aansluitend- ook nog lekker knutselen. In het Medialab in Geldermalsen kunnen kids op 2 oktober een zelfrijdende auto bouwen en draait er op zondag 6 oktober om 14.30 uur bij LingeFilm in de Pluk de veelgeprezen jeugdfilm Mijn bijzondere rare week met Tess. Ook in Stroomhuis Neerijnen staat er een film op het programma. Op 26 september draait de Japanse animatiefilm Spirited Away (om 15.30 en om 19.30u). Naast het KinderBoekenFestijn in Tiel (zaterdag 12 oktober), is er ook het KinderBoekenFeest in Geldermalsen (zaterdag 5 oktober) en een KinderBoekenBal in Culemborg (zaterdag 12 oktober). Zie voor alle informatie en kaartverkoop op www.bibliotheekrivierenland.nl/kinderboekenweek.

SAMENWERKING Bibliotheek Rivierenland vindt het belangrijk om bij grote activiteiten de handen in een te slaan met meerdere partijen. Gezamenlijk is het mogelijk een groter bereik te halen en meer kwaliteit te bieden. Kennis, leesplezier en ontmoeting staan daarbij centraal. In het kader van het Kinderboekenweek-thema is gezocht naar logische partners en die waren snel gevonden. Met Dansstudio24 uit Meteren laten leerlingen bijvoorbeeld de Kinderboekenweekdans zien en kunnen andere kinderen de dans aanleren. Jeugdcircus Pippin vertoont hun kunsten op eenwielers en kinderen kunnen dit voertuig ook zelf berijden. Welzijn West Betuwe en Eric Borrias tonen een voorstelling binnen dit thema en ook de politie en brandweer zijn met hun voertuigen aanwezig. Naast kennis rondom voertuigen en het aanbieden van een reis door de Bibliotheek, belooft het vooral ook een gezellig feest te worden.