• Team de M(i)etterde groep ging er vandoor met de wisselbokaal

    Mandy van Diën

Veel lokale steun voor Dorpsquiz Geldermalsen

GELDERMALSEN Deze week is de laatste mogelijkheid om in te schrijven voor de tweede Dorpsquiz Geldermalsen, die op zaterdag 12 oktober plaatsvindt. De deadline hiervoor is 14 september. Meedoen kost 20 euro per team. Inschrijven kan via de website www.dorpsquizgeldermalsen.com of in Schenkerij de Beurs aan het Marktplein in Geldermalsen.

De Dorpsquiz is een onderdeel van Cultureel Café Geldermalsen en wordt ondersteund door diverse partijen, waaronder Nieuwsblad Geldermalsen, De Beurs en veel lokale ondernemers. Dit jaar heeft ook de gemeente Geldermalsen steun toegezegd.

Wethouder Rutger Stappershoef zegt hierover: ,,In de gemeente West Betuwe wordt veel georganiseerd door vrijwilligers. Daar ben ik heel blij mee. Als wethouder wil ik stimuleren dat er nog meer verbindende activiteiten georganiseerd worden, die mensen bij elkaar brengen. Die tegenwicht kunnen bieden tegen de individualisering en het wij-zij-denken. De Dorpsquiz Geldermalsen is daar precies een goed voorbeeld van. Het slaat een brug tussen leeftijden en brengt mensen die elkaar niet eerder kenden, samen. Op een speelse en laagdrempelige manier maken de deelnemers kennis met bijvoorbeeld sportverenigingen, ze storten zich op vragen over de lokale geschiedenis en gaan langs bij de bibliotheek en winkeliers. Ze ontmoeten elkaar en leren Geldermalsen beter kennen. Ik vind het de Dorpsquiz een voorbeeld van een goed bindmiddel."