• Ab Donker

Activiteitenplan rond 4 en 5 mei Geldermalsen

GELDERMALSEN In samenwerking met het Cultureel Café Geldermalsen en toneelvereniging Elkerlyc organiseert het Comité 4 en 5 mei Geldermalsen dit jaar een activiteitenplan met als thema "Vrijheid geef je door". Vanaf 29 april tot en met 6 mei zullen de volgende activiteiten worden gehouden:

Op 29 april, 30 april, 3 én 4 mei speelt toneelvereniging Elkerlyc s'avonds in De Pluk het toneelstuk GOED. Dit stuk speelt zich af in het Duitsland van de jaren '30 en '40 van de vorige eeuw en stelt de toeschouwer voor het dilemma "Wat zou ik hebben gedaan?" Er geldt hier een bescheiden toegangsprijs. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur, maar op 4 mei pas om 21.00 uur in verband met de Nationale Herdenking.

Op 2 mei wordt het toneelstuk speciaal opgevoerd voor veteranen en middelbare scholieren. Zij hoeven daarvoor geen kaartjes te kopen, maar moeten zich wel van te voren opgeven, want vol is vol.

NATIONALE HERDENKING Op 4 mei houdt het Comité 4 en 5 mei Geldermalsen de Nationale Herdenking in Geldermalsen. De herdenking begint om 18.30 uur op het Marktplein, en eindigt op de algemene begraafplaats in Geldermalsen. Voor mensen die slecht ter been zijn, zal vervoer per rolstoel worden geregeld, opdat ook zij mee kunnen doen aan de stille tocht naar de begraafplaats.

Op 5 mei vindt de estafetterun plaats vanuit Wageningen naar Geldermalsen, waarbij verschillende hardlopers het bevrijdingsvuur naar Geldermalsen komen brengen. Doel is om dit vuur dit jaar in alle kernen van de gemeente te brengen.

's Avonds op 5 mei vindt in De Melangeur "Geldermalsen draait door" plaats vanaf 20.00 uur tot naar schatting 22.30 uur. Achtereenvolgens zullen lopers van de estafetterun, veteranen, acteurs van het toneelstuk GOED en scholieren hun kijk op vrijheid geven. Tussendoor vinden sketches plaats en is er muziek, maar ook live gemaakte kunst, om de avond compleet te maken. Natuurlijk is iedereen welkom.

NOBELPRIJS Zaterdag 6 mei vindt op het gemeentehuis om 15.00uur de uitreiking van het draaginsigne Nobelprijs voor de vrede voor de daartoe aangewezen veteranen plaats. Alle veteranen zijn welkom tijdens de ceremonie en krijgen na afloop een rijstmaaltijd aangeboden op het gemeentehuis in Geldermalsen.

Meer informatie over programmering en kaartverkoop volgt binnenkort.