Aftrap Zwerfafvalbrigade Est en Hellouw tijdens Landelijke Opschoondag

HELLOUW In de dorpen Hellouw en Est in de gemeente West Betuwe zijn sinds kort zwerfafvalbrigades opgericht. Op zaterdag 23 maart tijdens de landelijke Opschoondag vinden de startbijeenkomsten van deze twee zwerfafvalbrigades plaats. Bewoners gaan daarna in hun dorp aan de slag om zwerfafval aan te pakken.

De afvalbrigades kwamen tot stand door de samenwerking tussen de bewoners van de beide dorpen, de gemeente West Betuwe en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). In de gemeente West Betuwe zijn nu zeventien zwerfafvalbrigades actief.

Zaterdag start om 9.00 uur de groep aan de Korfgraaf 11 in Hellouw. In Est op het dorpsplein start de bijeenkomst om 10.00 uur. Daarna lopen de leden van de zwerfafvalbrigades ongeveer anderhalf uur een route om zwerfafval in de omgeving op te ruimen. Ze sluiten de bijeenkomst gezamenlijk af. De deelnemers krijgen knijpers, handschoenen en andere materialen.

Geïnteresseerde inwoners kunnen nog meedoen met de zwerfafvalbrigade in hun dorp. Info: Gerda van Haarlem van de gemeente West Betuwe, 0345-728802 of 06-25731996.