• avri

Afvalkalender Avri online en via app

GELDERMALSEN De afvalkalender van Avri voor 2018 staat op avri.nl en is te vinden in de Avri-app. Er worden geen papieren kalenders verstuurd. Voor sommige inwoners veranderen de ophaaldagen. De Avri-app is gratis beschikbaar voor Apple en Android. Om de Avri-app te downloaden, zoekt men op 'Avri' in de app store. Wie instelt herinneringen te willen ontvangen, krijgt een seintje wanneer het afval wordt opgehaald. Vanaf 1 januari kan men ook meldingen over afval en de openbare ruimte doorgeven via de app (meldingen openbare ruimte alleen voor Buren, Neder-Betuwe, Neerijnen en Tiel).

Dinsdag 19 december sluiten het kantoor en de Avri-milieustraten om 15.00 uur in verband met de kerstbijeenkomst voor het personeel. Op Eerste en Tweede kerstdag en nieuwjaarsdag zijn het kantoor van Avri en de milieustraten de hele dag gesloten. Ook haalt Avri op deze dagen geen afval op. Op de afvalkalender staat op welke dag(en) dit wordt ingehaald.

Wijzigingen ophalen papier

Bij bewoners waarbij de papiercontainer altijd 's avonds wordt geleegd, gebeurt dit In 2018 mogelijk overdag. Bekijk de afvalkalender daarom goed. Incidenteel kan het voorkomen dat de papiercontainer op de ophaaldag niet wordt geleegd. Haal de container van de straat als deze om 21.00 uur nog niet geleegd is. Avri komt het papier de volgende werkdag ophalen. Plaats de container die dag dan wel uiterlijk om 7.30 uur aan de straat.

Papier- en textielcontainers afgesloten rond jaarwisseling

Enkele dagen voor de jaarwisseling sluit Avri alle openbare brengcontainers voor papier en textiel af tegen eventueel vandalisme. Na de jaarwisseling gaan de containers zo snel mogelijk weer open.

Openbare prullenbakken

In de gemeenten Buren, Neerijnen, Neder-Betuwe en Tiel haalt Avri rond de feestdagen openbare prullenbakken weg of sluit deze af. Na de jaarwisseling worden de bakken zo snel mogelijk geopend of teruggeplaatst

Textielcontainer Hertogenwijk Tiel definitief weggehaald

De textielcontainer in de Hertogenwijk in Tiel wordt in de laatste week van het jaar definitief weggehaald. Dit heeft het bestuur van Avri besloten omdat het textiel hier sterk vervuild wordt met ander afval. Een kaart met daarop de locaties van andere textielcontainers waar men met textiel naartoe kan, staat op avri.nl.

Brengcontainers voor plastic verpakkingen en pakken verdwijnen

In Tiel worden enkele dagen voor de jaarwisseling de brengcontainers voor plastic verpakkingen en pakken weggehaald. Deze containers komen na de jaarwisseling niet meer terug. Dit hebben de gemeente Tiel en het bestuur van Avri besloten omdat er veel ander afval in deze containers wordt gegooid. In het stadscentrum en bij hoogbouw in Tiel worden de speciale zakken voor plastic verpakkingen en pakken vanaf 1 januari iedere week opgehaald. In de rest van Tiel en in de andere Avri-gemeenten blijft dat eens per 2 weken. De ophaaldata staan op de afvalkalender.

Kerstbomen

Kerstbomen kunnen gratis worden afgeleverd bij de milieustraat. De boom mag ook in kleine stukken in de groene container (deksel moet gesloten zijn).

Gladheidbestrijding

In de gemeenten Buren, Neerijnen, Neder-Betuwe en Tiel zorgt Avri voor de gladheidbestrijding. Meer informatie en de strooiroutes staan op avri.nl. Als inwoners van deze gemeenten het Twitteraccount @AvriGladheid volgen, worden zij geïnformeerd als de strooiploegen de weg op gaan.