• politie Tiel

Alcoholcontrole in Buurmalsen

BUURMALSEN Afgelopen weekend heeft de politie een alcoholcontrole gehouden in Buurmalsen. Agenten controleerden een beginnende bestuurder, die blies een A-indicatie, hetgeen duidt op een te hoog alcoholpromillage. De uitslag lag nét onder de invorderingsgrens van het rijbewijs (345 ug/l).

Na het afwerken van de administratie is de politie weer de straat op gegaan. Bij het wegrijden op de Rijksstraatweg zagen zij een scooter door het rode verkeerslicht rijden. De bestuurder negeerde het stopteken en werd na een korte achtervolging tot stoppen gedwongen. De 16-jarige bleek ook onder invloed van alcohol. (145 ug/l)

Diezelfde nacht kreeg de politie een melding van het ambulancepersoneel. Zij reden over de A2 vanuit Den Bosch in de richting Utrecht. Zij zagen voor zich een voertuig rijden die de gehele rijbaan van de A2 nodig had. Met ongeveer 70 km/u een gevaarlijke situatie. Daarbij kwam dat de bestuurder af en toe aan het knikkebollen was en leek weg te vallen. Agenten waren snel ter plaatse en troffen het voertuig op de vluchtstrook van de A2 bij Beesd. Met een uitslag van 940 ug/l werd zijn rijbewijs ingevorderd.