• Amy Winehouse performs "Rehab" during 2007 MTV Movie Awards - Show at Gibson Amphitheater in Los Angeles, California, United States. (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)

    Jeff Kravitz
  • 5 to 7_052813_656.NEF

    Walter Thomson
  • Disney•Pixar's "Inside Out" takes us to the most extraordinary location yet - inside the mind of Riley. Like all of us, Riley is guided by her emotions - Anger (voiced by Lewis Black), Disgust (voiced by Mindy Kaling), Joy (voiced by Amy Poehler), Fear (voiced by Bill Hader) and Sadness (voiced by Phyllis Smith). The emotions live in Headquarters, the control center inside Riley's mind, where they help advise her through everyday life. Directed by Pete Docter and produced by Jonas Rivera, "Inside Out" is in theaters June 19, 2015.

    Pixar

Amy Winehouse, romantiek en animatie bij LingeFilm

GELDERMALSENIn de week van 13 tot en met 18 november heeft LingeFilm drie films geprogrammeerd die totaal vijf keer vertoond worden. Vrijdagavond 13 november staat de film Amy, het levensverhaal van zangeres Amy Winehouse, op het programma, gevolgd op zaterdagavond 14 november door 5 to 7. Zondag 15 november wordt de animatiefilm Binnenstebuiten twee keer gedraaid. Om 11.00 uur als autismevriendelijke voorstelling en om 15.00 uur als middagvoorstelling. Bij beide voorstellingen is er een gratis kinderyogales. De filmweek wordt op woensdag 18 november afgesloten met een tweede voorstelling van Amy.

De film Amy vertelt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse vanuit haar eigen perspectief. Met haar fenomenale stem en muzikale talent, behoort zij tot één van de grootste iconen van deze eeuw. Zij werd bekroond met zes Grammy Awards. Haar wereldwijde succes had echter ook zijn keerzijde en veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus, dat in combinatie met haar roerige relaties en rock-'n-roll levensstijl zijn tol eiste. Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse op 27-jarige leeftijd aan alcoholvergiftiging.

5 to 7 is een meeslepend romantisch drama dat verwijst naar de tijd die men in het klassieke Parijs had voor de minnaar of minnares: De twee uur na het werk voordat je thuis werd verwacht. Brian, een aspirant schrijver, ontmoet de mooie Arielle en wordt halsoverkop verliefd. Ook al is ze getrouwd met een diplomaat en heeft ze kinderen, ze beginnen een liefdevolle affaire. Brian wordt heen en weer geslingerd tussen berusting en jaloezie - tussen een vader die de affaire idioot vindt en een moeder die inziet dat liefde soms zo haar eigen wegen kiest.

De nieuwste Pixar film Binnenstebuiten (ook bekend als Insideout) gaat over Riley en haar vijf emoties Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. Deze wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley's hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Na een verhuizing hebben Riley en haar emoties moeite om zich aan te passen, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Aansluitend aan de autismevriendelijke voorstelling en om 14.00 uur, een uur voor de middagfilm, geeft Inge Krijgsman van Studio Flo een passende kinderyoga workshop. Meer informatie op www.lingefilm.nl en op www.studio-flo.nl.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang en entree op vrijdag, zaterdag en woensdag: 20.30 uur, € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. Aanvang en entree op zondag: 11.00 uur (autismevriendelijk) en 15.00 uur, € 6,00 / LingeFilm FanPas € 3,50. Reserveren via www.lingefilm.nl